Η ζωή δεν τελειώνει μετά από κάποιο ατύχημα με το αυτοκίνητο, και το ίδιο και η οδήγηση. Τα παραδείγματα πολλά, με ένα πιο πρόσφατο αυτό του 18-χρονου Billy Monger, που έχασε τα πόδια του από ατύχημα στην Formula 4. Η ανεξαρτησία που σου δίνει η ικανότητα της οδήγησης είναι εξαιρετικά σημαντική για νιώσεις ότι ζεις.

Γι’αυτό η Opel προσφέρει για τα άτομα με σωματική αναπηρία ειδικά χειριστήρια, ώστε όλες οι λειτουργίες του αυτοκινήτου να γίνονται με τα χέρια, χωρίς να χρησιμοποιούν τα πόδια τους. Αυτά μπορούν να τοποθετηθούν από το εργοστάσιο στα Astra, Cascada και Zafira, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμα και στο νέο Insgnia, και διατίθενται είτε απευθείας από την αντιπροσωπεία, είτε μπορούν να επιλέγονται μέσω του configuration.

Το Veigel Commander είναι ένα σύστημα τοποθετημένο στο χειροκίνητο μοχλό γκαζιού, που επιτρέπει στον οδηγό να χειρίζεται τα φλας, την κόρνα, τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες μέσω τηλεχειριστηρίου. Με αυτά τα χειριστήρια το αυτοκίνητο μπορεί να οδηγηθεί με το ένα χέρι, μέσω του ειδικού μοχλού στο τιμόνι, ενώ αφαιρούνται τα πεντάλ, και ο χώρος μετατρέπεται σε footrest. Άλλα συστήματα είναι τα Multima Pro και το MFD Touch, με το πρώτο να βοηθά στη συγκράτηση του καθίσματος οδηγού, και το δεύτερο να είναι ένα κουμπί πολλαπλών λειτουργιών, που παρέχει πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες, όπως τους υαλοκαθαριστήρες.

 • xtra

  επιτελους , μια εταιρια το σκεφτηκε να το κανει πραξη !
  ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ στην οπελ…

 • Μάνος Μαμαλάκης

  Πολλά μπράβο στην Opelάρα!!!

 • Mika

  Aξιεπαινη προσπαθεια!

 • UltraB

  Η Opel φαίνεται να θέλει να κάνει τρομερό comeback στην αγορά και φαίνεται να το έχει πετύχει με τα νεότερα μοντέλα.

  Εε, μετά και από τη συγκεκριμένη είδηση ένα έχω να πω: ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ OPEL! ?

 • Demetrios Hadjinicolaou

  Ἀχρείαστα νὰ εἶναι, ἀλλὰ εἶναι θαυμάσια κίνησι! Θὰ προτιμοῦσα βίντεο μ’ ἐπίδειξι ἐν ὤρᾳ ὁδηγήσεως ἀντὶ γιὰ σκέτες φωτογραφίες. Ἐπίσης, φοβᾶμαι μὴ σκοντάψουν στὴν ἔγκρισι τῶν κατὰ τόπους διευθύνσεων μεταφορῶν._

 • manowar

  Τα οπελ ειναι τιμια αυτοκινητα με.λογικη τιμη που προσφερουν δυνατους κινητήρες εξυπνες εφαρμογες μεσα στο αυτοκινητο και γενικα η πουλαει στην Ελλάδα

 • Bon Viveur

  Υπάρχουν εταιρίες που μετατρέπουν οτι αμάξι θέλεις σε αναπηρικό με βάση τις δικές ανάγκες και σωματότυπο.
  Αν και για μένα η αυτόνομη οδήγηση θα είναι ότι καλύτερο για τα άτομα που έχουν κάποιες ανάγκες περισσότερο.
  Ελπίζω να δώσουν εκεί στην Opel περισσότερη έμφαση στην αξιοπιστία ειδικά αυτών των ειδικών αυτοκινήτων απο τα κανονικά της αυτοκίνητα που αξιοπιστία είναι πολύ κάτω του μετρίου.

 • Petros

  Μπραβο στην τιμια OPEL που δεν νοιαζεται μονο για την μαζα προσφεροντας
  τα ποιοτικα και αξιοπιστα αυτοκινητα της και με τις αναλογες μετατροπες για να μπορουν να τα οδηγουν και ατομα με κινητικες δυσκολιες !