Η ζωή δεν τελειώνει μετά από κάποιο ατύχημα με το αυτοκίνητο, και το ίδιο και η οδήγηση. Τα παραδείγματα πολλά, με ένα πιο πρόσφατο αυτό του 18-χρονου Billy Monger, που έχασε τα πόδια του από ατύχημα στην Formula 4. Η ανεξαρτησία που σου δίνει η ικανότητα της οδήγησης είναι εξαιρετικά σημαντική για νιώσεις ότι ζεις.

Γι’αυτό η Opel προσφέρει για τα άτομα με σωματική αναπηρία ειδικά χειριστήρια, ώστε όλες οι λειτουργίες του αυτοκινήτου να γίνονται με τα χέρια, χωρίς να χρησιμοποιούν τα πόδια τους. Αυτά μπορούν να τοποθετηθούν από το εργοστάσιο στα Astra, Cascada και Zafira, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμα και στο νέο Insgnia, και διατίθενται είτε απευθείας από την αντιπροσωπεία, είτε μπορούν να επιλέγονται μέσω του configuration.

Το Veigel Commander είναι ένα σύστημα τοποθετημένο στο χειροκίνητο μοχλό γκαζιού, που επιτρέπει στον οδηγό να χειρίζεται τα φλας, την κόρνα, τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες μέσω τηλεχειριστηρίου. Με αυτά τα χειριστήρια το αυτοκίνητο μπορεί να οδηγηθεί με το ένα χέρι, μέσω του ειδικού μοχλού στο τιμόνι, ενώ αφαιρούνται τα πεντάλ, και ο χώρος μετατρέπεται σε footrest. Άλλα συστήματα είναι τα Multima Pro και το MFD Touch, με το πρώτο να βοηθά στη συγκράτηση του καθίσματος οδηγού, και το δεύτερο να είναι ένα κουμπί πολλαπλών λειτουργιών, που παρέχει πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες, όπως τους υαλοκαθαριστήρες.