Το #SEATseekingName project ήταν μια πρωτοβουλίας της ισπανικής εταιρίας, που ξεκίνησε την 1η Ιουνίου και έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να επιλέξει την ονοματοδοσία του νέου SUV, που θα λανσαριστεί μέσα στο 2018. Η συγκεκριμένη διαδικασία συγκέντρωσε τεράστια συμμετοχή με 133.332 προτάσεις συνολικά από 106 χώρες, με το πρώτο στάδιο του project να έχει από τα τέλη Ιουνίου, με την υποβολή 10.130 διαφορετικών ονομάτων από την Ισπανική γεωγραφία, το οποίο ήταν και το κύριο κριτήριο που έθεσε η εταιρεία.

Από τα παραπάνω προτεινόμενα ονόματα επιλέχθηκαν εννέα προτάσεις για το νέο, 3ο SUV της SEAT που θα λανσαριστεί μέσα στο 2018. Τα εννέα ονόματα είναι: Abrera, Alboran, Aran, Aranda, Avila, Donosti, Tarifa, Tarraco και Teide. Αυτά πληρούν τα τρία διαφορετικά κριτήρια που ορίστηκαν από τη Seat, όπως προέκυψε μετά από την σχετική διαδικασία που ολοκληρώθηκε με την συνεργασία εμπειρογνωμόνων της εταιρείας, ενός εξωτερικού οργανισμού ονοματοδοσίας, καθώς και ενός οργανισμού βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας.

Αρχικά, επιλέχθηκαν ονόματα που ανταποκρίνονται στις αξίες της μάρκας και στα χαρακτηριστικά του νέου μεγάλου SUV, μετά το Ateca και το Arona, ενώ στη συνέχεια τα ονόματα τέθηκαν υπό προσεκτική γλωσσολογική εξακρίβωση, ώστε να διασφαλιστεί ότι είναι εύκολο να προφέρονται σε διαφορετικές γλώσσες και με θετικούς συνδεόμενους συνειρμούς. Τέλος, η νομική ισχύς των υποψήφιων ονομάτων επιβεβαιώθηκε σε διεθνές επίπεδο προκειμένου να αποφευχθεί για παράδειγμα η καταχώρηση των ονομάτων από άλλες μάρκες σε οποιαδήποτε από τις αγορές που δραστηριοποιείται η εταιρία.

Από εδώ και στο εξής, η Seat θα οργανώσει focus groups στις κύριες αγορές της, προκειμένου να διεξαχθούν δοκιμές που θα καταλήξουν σε τουλάχιστον τρία τελικά υποψήφια ονόματα από τα εννέα επικρατέστερα. Αυτά θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, στις 12 Σεπτεμβρίου, στην έκθεση της Φρανκφούρτης, ενώ από τις 12 έως τις 25 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί δημόσια ψηφοφορία προκειμένου να επιλεγεί το αγαπημένο όνομα μεταξύ των φιναλίστ.

Το νικητήριο όνομα θα ανακηρυχθεί αυτό με τις περισσότερες ψήφους, μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Με αυτό τον τρόπο, το νέο SUV θα είναι το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της μάρκας που το όνομα του επιλέγεται με την ψήφο του κοινού. Το τρίτο SUV της SEAT θα ενταχθεί στο κατάλογο των 13 μοντέλων που έχουν όνομα από την ισπανική γεωγραφία, από τότε που η μάρκα λάνσαρε το Ronda το 1982 μέχρι το πιο πρόσφατο μοντέλο, το Arona.