Η εταιρεία East Coast Defender, με έδρα την Φλόριντα, επιστρέφει μετά τα Project Blackout, Xiii και Viper με δύο νέες δημιουργίες βασισμένες στο αειθαλές Land Rover Defender. Μπορεί η παρουσίαση του νέου Defender να μην είναι πολύ μακριά, αλλά η αμερικάνικη εταιρεία δεν μπορούσε να περιμένει τη νέα γενιά και παρουσίασε δύο νέα projects, με τα πολύ cool ονόματα, Ironhorse (χαλαρά κάνει για όνομα όπλου στο Game of Thrones) και Punisher.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα δύο αυτά Defenders είναι λιγότερο εστιασμένα σε off-road καταστάσεις και η έμφαση δόθηκε, αυτή τη φορά, στην πολυτέλεια. Το Project Ironhorse φοράει τον 6,4 λίτρων, V8 κινητήρα της Land Rover και διαθέτει το 4-ταχυτο, αυτόματο κιβώτιο της ZF. Tα κλασικά “old school” οργανάκια συνοδεύονται με ένα σύστημα infotainment, εξοπλισμένο με Apple CarPlay και Android Auto, περιλαμβάνει μια οθόνη αφής, ενώ διατίθεται και ασύρματο σύστημα φόρτισης.

Συνεχίζοντας στο εσωτερικό, το μαύρο δέρμα κυριαρχεί παντού, από τα θερμαινόμενα καθίσματα μέχρι το ταμπλό και το ξύλινο τιμόνι αποπνέει αέρα “κλασικού” στην καμπίνα των επιβατών. Η ανοξείδωτη εξάτμιση της Borla συμπληρώνει την οπτικοακουστική εικόνα του Ironhorse.

Eν αντιθέσει με το “αδερφάκι” του, ο “Τιμωρός” θεωρείται ως πιο custom built. Κάτω απ΄το καπό δεσπόζει ένας LS9 V8 της GM απόδοσης 326 ίππων), o οποίος συνδυάζεται με ένα νέο, εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Κι εδώ, η Borla έχει βάλει το χεράκι της και μάλιστα, η GM δίνει εγγύηση δύο ετών ή 50.000 μιλίων για το drivetrain της. Το Punisher “πατάει” σε 18ρηδες τροχούς της Sawtooth, με ελαστικά BF Goodrich All-Terain TA K02 . H νέα μάσκα, το εξωτερικό roll cage και τα φώτα LED δένουν άρρηκτα με τη επιθετική “προσωπικότητα” του Punisher.

Μπαίνοντας, διακρίνεται το σύστημα infotainment της Kenwood με Apple CarPlay και Android Auto και στα bucket καθίσματα είναι ραμμένο το logo του Punisher της Marvel.

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη πόσα μοντέλα θα διατεθούν ή ποια θα είναι η τιμή τους, αλλά το μόνο σίγουρο είναι το εξαψήφιο νούμερο στην τελική τιμή τους.