Συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από τότε που η Porsche έβγαλε στην αγορά την 928 και η γερμανική εταιρία το γιόρτασε στο περιθώριο του AvD Oldtimer Grand Prix στο Nurburgring. Το αυτοκίνητο έκανε το ντεμπούτο του το 1977 με την Porsche να χρησιμοποιεί αλουμίνιο στις πόρτες, στα φτερά και στο καπό, προκειμένου να κρατήσει το βάρος όσο γίνεται πιο χαμηλά. Οι πρώτες Porsche 928 φορούσαν έναν V8 4,5-λίτρων κινητήρα, αλλά αργότερα, ο κινητήρας αυτός αντικαταστάθηκε από έναν 5,4-λίτρων.

Το αυτοκίνητο εκτός από coupe, παρουσιάστηκε σε μορφή πρωτότυπου τόσο σε τετράπορτο όσο και σε ανοικτό roadster. Το 928-4 ήταν ένα τετραθέσιο και τετράπορτο shooting brake, το οποίο παρουσιάστηκε το 1984, ενώ 3 χρόνια αργότερα είδαμε το 928 H50 concept.

Και τα δύο πρακτικά αποτελούν πρόγονοι της Panamera Sport Turismo και είχαν κατασκευαστεί από το Porsche Development Center στο Weissach, με το πρώτο να βασίζεται στην 928 S, έχοντας κατά 25 εκατ. μεγαλύτερο μήκος, κάτι που αύξανε τον χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών κατά 20 εκατ. Με την 928 Convertible Prototype, η Porsche αναζητούσε τρόπους επέκτασης της γκάμας της 928, αλλά τελικά δεν την πέρασε ποτέ στη παραγωγή.