Ο Alonso αρνείται ότι έχει βάλει δίλημμα στη McLaren για την Honda

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές της εβδομάδας κυκλοφόρησαν από διάφορες πηγές αναφορές που έλεγαν ότι ο Fernando Alonso έχει δηλώσει στην McLaren ότι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του με την βρετανική εταιρία, αν αυτή συνεχίσει να συνεργάζεται με την Honda.

Όταν, όμως, ρωτήθηκε ο ίδιος στο περιθώριο του αγώνα της Ιταλίας, στην πίστα της Monza, ο Ισπανός διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχει πει κάτι τέτοιο, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Αυτό είναι εντελώς λάθος. Το διάβασα αυτή την εβδομάδα. Δεν έχω αποφασίσει τίποτα και κυρίως δεν είμαι μεγαλύτερος από την ομάδα. Υπάρχουν 1.000 άτομα στη McLaren, η Honda εργάζεται για το πρωτάθλημα και γνωρίζουμε ότι τα πράγματα δεν πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί μετά από τρία χρόνια και όλοι θέλουμε να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση. Αλλά είμαι ένας από τους 1.000 ανθρώπους εκεί και μάλλον ο λιγότερος σημαντικός, γιατί αν δεν είμαι εδώ, θα προσπαθήσω να βρίσκομαι κάπου αλλού. Αλλά για τη McLaren είναι πολύ σημαντικό να βελτιωθεί η κατάσταση. Είναι οι πρώτοι που θέλουν να το βελτιώσουν αυτό. Η δεύτερη καλύτερη ομάδα στην ιστορία του αθλήματος σε αριθμούς, η ομάδα που έχει κερδίσει τις περισσότερες φορές στη Monza, αυτή είναι η McLaren. Όλοι θέλουμε το ίδιο πράγμα, να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Σύμφωνα με το Motorsport.com, η οριστική απόφαση για τους κινητήρες που θα έχουν McLaren και Toro Rosso -η οποία επίσης βρίσκεται σε συνομιλίες με την Honda- θα παρθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, με την McLaren να πιστεύεται ότι θέλει να τερματίσει τη συμφωνία της με την Honda. Η κατάσταση, όμως, είναι πολύπλοκη, καθώς ο Ιάπωνας κατασκευαστής δεν θέλει να εγκαταλείψει τη F1.

Όταν ο 36-χρονος Ισπανός ρωτήθηκε για το αν πιστεύει ότι η Honda θα μπορούσε βραχυπρόθεσμα να είναι ανταγωνιστική, αυτός αποφάνθηκε:

Ποτέ δεν ξέρεις. Είναι το ίδιο πράγμα με τη Ferrari πιθανώς το 2014/2015, όταν έκαναν ένα μεγάλο άλμα με τον κινητήρα. Αν έχεις τη σωστή κατεύθυνση στον κινητήρα, εάν κάνεις τον κινητήρα εσωτερικής καύσης να λειτουργεί, όλα βελτιώνονται και τα αποτελέσματα βελτιώνονται γρήγορα. Ποιες είναι οι εξελίξεις; Ποια είναι τα επόμενα βήματα γι ‘αυτούς; Είχαν το χρόνο τα τελευταία τρία χρόνια, έχουν γνώση και όλη την εμπειρία των τελευταίων ετών, ώστε να είναι δυνατοί

Για να ακολουθήσει η ερώτηση στο τι θα κάνει αν η McLaren έχει κινητήρες Honda και για τα επόμενα χρόνια, με τον Alonso να απαντάει:

Θα δούμε. Μετά από αυτή τη δήλωση, πρέπει να καθίσω με την McLaren και πρέπει να καθίσω και με την Honda, να δω ποιες είναι οι προσδοκίες τους, ποιες είναι οι προϋποθέσεις. Πιθανότατα θα πρέπει να δούμε πιο λεπτομερώς, όχι μόνο στη McLaren, αλλά και στην Ιαπωνία, να πετάξω εκεί, να δω από πρώτο χέρι ποιες είναι οι εξελίξεις, και μετά από αυτό να λάβω την απόφαση.

Τέλος, σε μια δήλωση που φαίνεται να θέλει να αναστρέψει το κλίμα, ο Alonso είπε:

Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ, και πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να έχουμε το πακέτο για να κερδίσουμε ένα πρωτάθλημα. Θα δούμε ποιες είναι οι προτάσεις. Εάν είναι πολύ καλές, ίσως δύο χρόνια να είναι καλά. Ίσως ένα χρόνο, ίσως τρία, ίσως πέντε – είμαι αρκετά νέος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr