Στις αρχές της εβδομάδας κυκλοφόρησαν από διάφορες πηγές αναφορές που έλεγαν ότι ο Fernando Alonso έχει δηλώσει στην McLaren ότι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του με την βρετανική εταιρία, αν αυτή συνεχίσει να συνεργάζεται με την Honda.

Όταν, όμως, ρωτήθηκε ο ίδιος στο περιθώριο του αγώνα της Ιταλίας, στην πίστα της Monza, ο Ισπανός διέψευσε κατηγορηματικά ότι έχει πει κάτι τέτοιο, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Αυτό είναι εντελώς λάθος. Το διάβασα αυτή την εβδομάδα. Δεν έχω αποφασίσει τίποτα και κυρίως δεν είμαι μεγαλύτερος από την ομάδα. Υπάρχουν 1.000 άτομα στη McLaren, η Honda εργάζεται για το πρωτάθλημα και γνωρίζουμε ότι τα πράγματα δεν πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί μετά από τρία χρόνια και όλοι θέλουμε να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση. Αλλά είμαι ένας από τους 1.000 ανθρώπους εκεί και μάλλον ο λιγότερος σημαντικός, γιατί αν δεν είμαι εδώ, θα προσπαθήσω να βρίσκομαι κάπου αλλού. Αλλά για τη McLaren είναι πολύ σημαντικό να βελτιωθεί η κατάσταση. Είναι οι πρώτοι που θέλουν να το βελτιώσουν αυτό. Η δεύτερη καλύτερη ομάδα στην ιστορία του αθλήματος σε αριθμούς, η ομάδα που έχει κερδίσει τις περισσότερες φορές στη Monza, αυτή είναι η McLaren. Όλοι θέλουμε το ίδιο πράγμα, να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Σύμφωνα με το Motorsport.com, η οριστική απόφαση για τους κινητήρες που θα έχουν McLaren και Toro Rosso -η οποία επίσης βρίσκεται σε συνομιλίες με την Honda- θα παρθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, με την McLaren να πιστεύεται ότι θέλει να τερματίσει τη συμφωνία της με την Honda. Η κατάσταση, όμως, είναι πολύπλοκη, καθώς ο Ιάπωνας κατασκευαστής δεν θέλει να εγκαταλείψει τη F1.

Όταν ο 36-χρονος Ισπανός ρωτήθηκε για το αν πιστεύει ότι η Honda θα μπορούσε βραχυπρόθεσμα να είναι ανταγωνιστική, αυτός αποφάνθηκε:

Ποτέ δεν ξέρεις. Είναι το ίδιο πράγμα με τη Ferrari πιθανώς το 2014/2015, όταν έκαναν ένα μεγάλο άλμα με τον κινητήρα. Αν έχεις τη σωστή κατεύθυνση στον κινητήρα, εάν κάνεις τον κινητήρα εσωτερικής καύσης να λειτουργεί, όλα βελτιώνονται και τα αποτελέσματα βελτιώνονται γρήγορα. Ποιες είναι οι εξελίξεις; Ποια είναι τα επόμενα βήματα γι ‘αυτούς; Είχαν το χρόνο τα τελευταία τρία χρόνια, έχουν γνώση και όλη την εμπειρία των τελευταίων ετών, ώστε να είναι δυνατοί

Για να ακολουθήσει η ερώτηση στο τι θα κάνει αν η McLaren έχει κινητήρες Honda και για τα επόμενα χρόνια, με τον Alonso να απαντάει:

Θα δούμε. Μετά από αυτή τη δήλωση, πρέπει να καθίσω με την McLaren και πρέπει να καθίσω και με την Honda, να δω ποιες είναι οι προσδοκίες τους, ποιες είναι οι προϋποθέσεις. Πιθανότατα θα πρέπει να δούμε πιο λεπτομερώς, όχι μόνο στη McLaren, αλλά και στην Ιαπωνία, να πετάξω εκεί, να δω από πρώτο χέρι ποιες είναι οι εξελίξεις, και μετά από αυτό να λάβω την απόφαση.

Τέλος, σε μια δήλωση που φαίνεται να θέλει να αναστρέψει το κλίμα, ο Alonso είπε:

Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ, και πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να έχουμε το πακέτο για να κερδίσουμε ένα πρωτάθλημα. Θα δούμε ποιες είναι οι προτάσεις. Εάν είναι πολύ καλές, ίσως δύο χρόνια να είναι καλά. Ίσως ένα χρόνο, ίσως τρία, ίσως πέντε – είμαι αρκετά νέος.

 • Κούκος

  Έφαγες πόρτα από όλους τους άλλους καημενε μου και τώρα τρέχεις και φιλας εκεί που εφτηνες..

 • Nerazzuro21

  Σημερινές δηλώσεις Hasegawa:

  “It is very clear that currently he doesn’t want to stay with Honda – this is very clear”. “Also, he agreed that once he has some, how do I say, hope to Honda, or some expectation, or some possibility that Honda can improve, as soon as we can show him, maybe he will change his mind.”

  Speaking about the need for upgrades, Hasegawa added: “Yeah. We can’t stop bringing updates, so we need to show him some improvement. It is very clear: if we don’t introduce anything, and stay with the current performance, McLaren or Fernando doesn’t stay with us – it is very clear.”

  Νομίζω πως είναι προφανές ότι οι σχέσεις Alonso-Honda είναι σε οριακό σημείο. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση.

  • gronholm89

   Επισης για πρωτη φορα επιβεβαιωνεται οτι η McLaren θελει να σπασει το συμβολαιο.

 • να θελεις να ριξεις καντηλια…..αλλα το πολιτικαλ κορεκτ να μην σε αφηνει !!!!!
  ΜΗΝ ΣΟΥ ΤΥΧΕΙ !!!! :-P