H Lotus παρουσίασε την Evora GT430 Sport

Σχετικά άρθρα

Μόλις τον περασμένο Ιούλιο, η Lotus παρουσίασε την Evora GT430, το πιο δυνατό street-legal μοντέλο της, και σήμερα μας δείχνει την Evora GT430 Sport. Η συγκεκριμένη έκδοση αποτελεί την “χαμηλής αεροδυναμικής” παραλλαγή της Evora GT430, καθώς δεν διαθέτει την μεγάλη πίσω αεροτομή, και το εμπρός splitter.

To αποτέλεσμα είναι 10 κιλά μικρότερο βάρος, με το συνολικό βάρος να ανέρχεται στα 1.248 κιλά. Παρά την έλλειψη των αεροδυναμικών βοηθημάτων, το αυτοκίνητο παράγει 100 κιλά κάθετης αεροδυναμικής πίεσης στα 305 χλμ/ώρα, όταν η Evora GT430 παράγει 250 κιλά κάθετης αεροδυναμικής πίεσης στα ίδια χλμ/ώρα.

Κίνηση παίρνει από τον κομπρεσοράτο V6 3,5-λίτρων κινητήρα απόδοσης 436 ίππων με 440 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός 6-τάχυτου μηχανικού ή 6-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,6 δευτερόλεπτα, με την τελική της ταχύτητα να ανέρχεται στα 316 χλμ/ώρα, καθιστώντας την γρηγορότερη Lotus που έχει κατασκευαστεί.

Η Lotus έχει τοποθετήσει εξάτμιση τιτανίου και Torsen μπλοκέ διαφορικό στον βασικό εξοπλισμό, ενώ ακόμα διαθέτει Ohlins TTX ρυθμιζόμενη ανάρτηση με ελατήρια της Eibach, φρένα της AP Racing με τις ζάντες να είναι διαστάσεων 19″ μπροστά και 20″ πίσω, φορώντας Michelin Pilot Sport Cup 2S ελαστικά 245/35 και 295/30 αντίστοιχα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Lotus ανακοίνωσε τις τιμές του Emeya στην Ευρώπη

Στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, η Lotus αποκάλυψε το Emeya, με το οποίο η βρετανική εταιρία -υπό κινέζικη ιδιοκτησία- εισέρχεται στην κατηγορία των υπερπολυτελών...