Ο κόσμος της αυτοκίνησης αλλάζει με γοργούς ρυθμούς και όλες οι εταιρίες θέλουν να προσθέσουν στη γκάμα των μοντέλων τους ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα. Έτσι η Mazda ανακοίνωσε πως έως το 2035 θα προσφέρει μονάχα ηλεκτρικά μοντέλα.

Μέχρι να συμβεί όμως αυτό, η ιαπωνική εταιρία θα προσφέρει στο κοινό το 2019 ήπια υβριδικά μοντέλα, plug-in υβριδικά, αλλά και ηλεκτρικά μοντέλα με έναν περιστροφικό κινητήρα να λειτουργεί ως range extender. Η εταιρία παράλληλα θα περάσει στη παραγωγή τον πρωτοποριακό βενζινοκινητήρα HCCI, ενώ το 2025 θα προσφέρει στην αγορά ένα αυτόνομο μοντέλο.

Η Lincoln από τη μεριά της θα υβριδοποιήσει τη γκάμα των μοντέλων της μέχρι το 2022. Το σχέδιο αυτό αποτελεί μέρος του σχεδίου της Ford ώστε να προσφέρει τουλάχιστον 18 νέα ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα μέσα στην επόμενη πενταετία. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού, η Μπλε Οβάλ εταιρία θα βγάλει στην αγορά αρκετά plug-in υβριδικά SUVs, crossovers και pickups.

 • Anestis Genk

  Όλοι αναθεματίζουν τους ρομαντικούς και τους ιδεολόγους και υπερθεματίζουν υπέρ κάποιου αντικειμενικού τεχνοκρατισμού, όμως κάτι τέτοιες αποφάσεις δείχνουν πόσο σκληρά ιδεολόγοι είναι αυτοί που κινούν τα νήματα.

 • Renesis1

  No RX, no party.. :(

  • θα σου βγαλει ηλεκτρικο που θα καταναλωνει τις κιλοβατωρες για πλακα……και θα σου εχει τεχνιτο ηχο απο τα ηχεια οπως ολοι πλεον !!!! δεν πιστευω να σε χαλαει !!! :-P

  • Renesis1

   ERX-7 ;)