Ο Carlos Sainz Jr. στην Renault, και η McLaren τα “σπάει” με Honda

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με το απόλυτα έγκυρο Motorsport.com, ο Carlos Sainz Jr. υπέγραψε με την γαλλική ομάδα για το 2018, μια κίνηση που θα ξεκινήσει ένα μεγάλο ντόμινο ενεργειών. Παράλληλα υποδηλώνει με μεγάλη βεβαιότητα ότι η συνεργασία μεταξύ McLaren και Honda έφτασε στο τέλος της, με την βρετανική ομάδα να έχει power units της Renault για το 2018.

Όλα ξεκίνησαν στον αγώνα της Monza, όπου οι συζητήσεις μεταξύ McLaren-Honda ήταν έντονες, όταν προέκυψε ότι ο Sainz έγινε βασικό μέρος της εξίσωσης. Πιο συγκεκριμένα, η Renault δήλωσε ότι επιθυμούσε κάποιο κίνητρο για να αλλάξει την προσφορά των πελατειακών της κινητήρων από την Toro Rosso στην McLaren, και με τον Sainz να είναι πολλά υποσχόμενος, δυνητικά μαζί με τον Nico Hulkenberg θα συμβάλλει ώστε να ανέβει η εργοστασιακή ομάδα των Γάλλων περισσότερο στο grid του 2018.

Από την ίδια πηγή γίνεται γνωστό ότι ο Sainz είναι αρκετά πιθανό να μετακομίσει από την τρέχουσα χρονιά στην Renault, για τους εναπομείναντες αγώνες. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει η γαλλική ομάδα να αποφασίσει να διακόψει τη συνεργασία της με τον Jolyon Palmer, ακόμα κι από τον επόμενο αγώνα, σε μια εβδομάδα.

Πηγές επιβεβαίωσαν ότι η συμφωνία της Sainz έχει οριστικοποιηθεί, ως μέρος να δελεαστεί η Renault να τερματίσει το συμβόλαιο της με την Toro Rosso. Αυτό σημαίνει ότι η η “αδερφή” ομάδα της Red Bull είναι ελεύθερη να δεχτεί τα power units της Honda, και ταυτόχρονα η McLaren να πάρει τα αντίστοιχα της Renault.

Με τον Sainz στην νέα του ομάδα, είναι πολύ πιθανό να δούμε τον Pierre Gasly στην θέση του, δίπλα στον Daniil Kvyat. Η ομάδα από την Faenza της Ιταλίας φαίνεται να έχει έρθει σε συμφωνία με την McLaren, ώστε να της παρέχει κιβώτια ταχυτήτων για τα power units της Honda.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...