Έκθεση Φρανκφούρτης 2017: Kia Proceed Concept

Σχετικά άρθρα

Η Kia μόλις παρουσίασε το νέο της πρωτότυπο, το Proceed Concept, το οποίο κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Φρανκφούρτης, με το εκθεσιακό κέντρο να βρίσκεται 500 μέτρα μακριά από τα κεντρικά γραφεία και το κέντρου σχεδιασμού της κορεάτικης εταιρίας για την Ευρώπη.

Ξεκινώντας από το κόκκινο χρώμα, το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του πρωτοτύπου, αυτό ονομάζεται Lava Red. Είναι αποτέλεσμα μιας εβδομαδιαίας διαδικασίας βαφής, που συνδυάζει 19 στρώσεις μαύρου χρώματος, ασημί με εφέ χρωμίου, και κόκκινου χρώματος, για να βγει αυτό το γυαλιστερό και λαμπερό αποτέλεσμα. Η ειδική βαφή ενισχύει το ανάγλυφο αμάξωμα, και είναι ευαίσθητη στις μεταβαλλόμενες συνθήκες φωτισμού.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του σχεδιαστικού κέντρου Ευρώπης για την Kia, Gregory Guillaume:

Το χρώμα και οι λεπτομέρειες διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αυτοκινήτου, και οι συζητήσεις μας για την εμφάνιση και την αίσθηση της καμπίνας του Proceed Concept πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα με τις συνομιλίες μας για την εξωτερική μορφή. Αυτά τα δύο “μπλέκονται” μεταξύ τους τέλεια, κάτι που δεν συμβαίνει πάντα.

Το Proceed Concept μας δείχνει την σχεδιαστική φιλοσοφία της τρίτης γενιάς του Cee’d που θα παρουσιαστεί το 2018, αποκλειστικές πληροφορίες του οποίου έχεις διαβάσει τις προηγούμενες ημέρες. Η κορεάτικη εταιρία χαρακτηρίζει το Proceed Concept ως ένα εκτεταμένο hatcback, και στοχεύει στη διατήρηση της σπορ εμφάνισης του τρίπορτου pro cee’d, αλλά και στη πρακτικότητα των πίσω θυρών και του μεγάλου πορτμπαγκάζ. Έτσι, η έκδοση παραγωγής του Proceed Concept αντικαθιστά το 3-θυρο αμάξωμα, καθώς η νέα γενιά του μοντέλου δεν θα προσφέρεται σε τέτοιο.

Το concept είναι δημιουργία του ευρωπαϊκού κέντρου σχεδιασμού της Kia στη Γερμανία, με το λογότυπο GT να κοσμεί τις πίσω κολόνες και τις ζάντες 20 ιντσών, με τις χειρολαβές να είναι “κρυμμένες” στο σώμα του αμαξώματος. Ακόμα, δεν διαθέτει μεσαίες κολόνες, ενώ απουσιάζουν και οι πλαϊνοί καθρέπτες.

Περνώντας στην καμπίνα, υπάρχουν τέσσερα ξεχωριστά καθίσματα, τα οποία είναι καλυμμένα με πάνω από 100 μέτρα μαύρου elastane υφάσματος. Το Lava Red theme συνεχίζει και στο εσωτερικό, με την κονσόλα να διαθέτει μινιμαλιστικό σχεδιασμό, καθώς διαθέτει πολύ λίγους φυσικούς διακόπτες. Ακόμα, το concept διαθέτει δύο μεγάλες οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων και μια για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Smart Concept #5

Στην έκθεση του Πεκίνου, η Smart παρουσίασε το Concept #5, ένα μεγάλο πρωτότυπο SUV που εστιάζει σε εκτός δρόμου χρήση, έχοντας μεταξύ άλλων εκτός...

Skoda Vision Gran Turismo concept

Το δικό της Vision GT πρωτότυπο παρουσίασε η Skoda που και σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το Gran Turismo 7. Το πρωτότυπο αντλεί έμπνευση από το...