Με το ανασχηματισμένο χρονοδιάγραμμα που προκάλεσε το σπασμένο φρεάτιο στις χθεσινές ελεύθερες δοκιμές της Formula 1, οι δύο υποστηρικτικοί αγώνες του πρωταθλήματος FIA Formula 4 νοτιοανατολικής Ασίας έγιναν σήμερα το πρωί back-to-back.

Και ενώ ο πρώτος δεν είχε κάποια έκπληξη, στον δεύτερο συνέβη κάτι το πρωτοφανές. Ο Danial Frost, ο οποίος είχε ένα καλό προβάδισμα, σταμάτησε μαζί με τρία άλλα μονοθέσια στον έκτο από τους οκτώ συνολικά γύρους, ενώ άλλα τρία αυτοκίνητα σταμάτησαν στον επόμενο γύρο.

Εκείνη τη στιγμή, οι διοργανωτές έβγαλαν στην πίστα αυτοκίνητο ασφαλείας, επειδή υπήρχαν μονοθέσια σε επικίνδυνες θέσεις γύρω από την πίστα. Καθώς ξεκίνησε ο τελευταίος γύρος, είχε απομείνει μόνο ο Kane Shepherd να τρέχει, όμως παρά τον αργό ρυθμό του, το αυτοκίνητό του έμεινε από καύσιμα στη δεύτερη στροφή της πίστας, αφήνοντας το αυτοκίνητο ασφαλείας να ολοκληρώσει τον τελευταίο γύρο.

Ο Shepherd αρχικά ανακηρύχθηκε νικητής, αλλά τελικά αποφασίστηκε – λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών ότι όλοι έμειναν από καύσιμα- να οριστεί τέλος του αγώνα στον πέμπτο γύρου, κάτι που σημαίνει ότι ο Frost πήρε τη νίκη.

Το πρόβλημα με την έλλειψη καυσίμων προκλήθηκε από εσφαλμένο υπολογισμό της ποσότητας βενζίνης που χρειάζονταν τα μονοθέσια για να ολοκληρωθούν και οι δύο αγώνες, καθώς είναι ασυνήθιστο να γίνουν δύο συνεχόμενοι αγώνες, χωρίς κάποιο κενό για ανεφοδιασμό.