Κανένα μονοθέσιο δεν τερμάτισε σε αγώνα Formula 4 στην πίστα της Sepang

Σχετικά άρθρα

Με το ανασχηματισμένο χρονοδιάγραμμα που προκάλεσε το σπασμένο φρεάτιο στις χθεσινές ελεύθερες δοκιμές της Formula 1, οι δύο υποστηρικτικοί αγώνες του πρωταθλήματος FIA Formula 4 νοτιοανατολικής Ασίας έγιναν σήμερα το πρωί back-to-back.

Και ενώ ο πρώτος δεν είχε κάποια έκπληξη, στον δεύτερο συνέβη κάτι το πρωτοφανές. Ο Danial Frost, ο οποίος είχε ένα καλό προβάδισμα, σταμάτησε μαζί με τρία άλλα μονοθέσια στον έκτο από τους οκτώ συνολικά γύρους, ενώ άλλα τρία αυτοκίνητα σταμάτησαν στον επόμενο γύρο.

Εκείνη τη στιγμή, οι διοργανωτές έβγαλαν στην πίστα αυτοκίνητο ασφαλείας, επειδή υπήρχαν μονοθέσια σε επικίνδυνες θέσεις γύρω από την πίστα. Καθώς ξεκίνησε ο τελευταίος γύρος, είχε απομείνει μόνο ο Kane Shepherd να τρέχει, όμως παρά τον αργό ρυθμό του, το αυτοκίνητό του έμεινε από καύσιμα στη δεύτερη στροφή της πίστας, αφήνοντας το αυτοκίνητο ασφαλείας να ολοκληρώσει τον τελευταίο γύρο.

Ο Shepherd αρχικά ανακηρύχθηκε νικητής, αλλά τελικά αποφασίστηκε – λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών ότι όλοι έμειναν από καύσιμα- να οριστεί τέλος του αγώνα στον πέμπτο γύρου, κάτι που σημαίνει ότι ο Frost πήρε τη νίκη.

Το πρόβλημα με την έλλειψη καυσίμων προκλήθηκε από εσφαλμένο υπολογισμό της ποσότητας βενζίνης που χρειάζονταν τα μονοθέσια για να ολοκληρωθούν και οι δύο αγώνες, καθώς είναι ασυνήθιστο να γίνουν δύο συνεχόμενοι αγώνες, χωρίς κάποιο κενό για ανεφοδιασμό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...