Η GM διπλασιάζει τον στόλο των αυτόνομων Bolt

Σχετικά άρθρα

Η GM ανακοίνωσε πως όλο και περισσότερα αυτόνομα Bolt κυκλοφορούν στους δρόμους της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ, στη προσπάθειά της να τα εξελίξει. Όσο αυξάνεται το μέγεθος του στόλου των αυτόνομων μοντέλων, ταυτόχρονα πληθαίνουν και οι συγκρούσεις μεταξύ αυτών και των οχημάτων που οδηγούνται από ανθρώπους και με ποδήλατα. Σύμφωνα με τις ρυθμιστικές αρχές της Καλιφόρνια, τα αυτόνομα Bolt έχουν εμπλακεί σε έξι μικρά ατυχήματα που έλαβαν χώρα στην πολιτεία το Σεπτέμβριο.

Όλα τα ατυχήματα μας φέτος προκλήθηκαν από το άλλο όχημα,

τόνισε η Rebecca Mark, εκπρόσωπος της GM Cruise. Τους τελευταίους τρεις μήνες, η μονάδα έχει ενισχύσει τον αριθμό των οχημάτων δοκιμής στους δρόμους της Καλιφόρνια σε 100, από 30 με 40 που ήταν προηγούμενα, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της General Motors, Ray Wert.

Στο μεταξύ οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις δοκιμές και την πρόοδο της GM και οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν σημειώσει άνοδο 17% στη διάρκεια του τελευταίου μήνα, καθώς κάποιοι αναλυτές έχουν υποστηρίξει πως η εταιρία θα μπορούσε να βγάλει στο δρόμο ρομποτικά ταξί μέσα στα επόμενο ένα ή δύο χρόνια.

Η αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ ενέκρινε την Τετάρτη νομοθεσία που θα επιτρέψει στις αυτοκινητοβιομηχανίες να επεκτείνουν κατά πολύ τις δοκιμές αυτοοδηγούμενων οχημάτων -αν και φορείς που ανησυχούν για θέματα ασφαλείας προέβαλαν αντιρρήσεις στην πρόταση, υποστηρίζοντας ότι προσφέρει στις εταιρίες πολύ μεγάλες ελευθερίες.

Όσο η Cruise και οι ανταγωνιστές της βγάζουν περισσότερα αυτοοδηγούμενα οχήματα στο δρόμο για να συλλέξουν στοιχεία που «εκπαιδεύουν» τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης τους, πέφτουν όλο και περισσότερο επάνω σε αυτοκίνητα οδηγών που δεν έχουν προγραμματιστεί να υπακούν στους νόμους της τροχαίας.

Στις σχετικές ειδήσεις, η GM ανακοίνωσε πως από την 1 Ιανουαρίου του 2018 ενώνονται οι ομάδες διεύθυνσης των περιοχών της Νοτιοανατολικής Ασίας, της Ινδίας, της Ωκεανίας και της Νότιας Αμερικής, σε μια ενιαία επιχείρηση που θα διευθύνει ο σημερινός πρόεδρος της GM Νοτίου Αμερικής, Barry Engle. Η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στην GM να εξοικονομήσει χρήματα, αλλά και να αυξήσει τις επενδύσεις της για την ανάπτυξη των επόμενων μοντέλων της.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα