Η Porsche ζητά αποζημίωση 200 εκατ. ευρώ από την Audi λόγω Dieselgate

Σχετικά άρθρα

Η Porsche σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild, ζητά από την Audi αποζημίωση ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα που προκλήθηκαν λόγω του Dieselgate, μιας και η Porsche αναγκάστηκε είτε να ανακαλέσει, είτε να εξαγοράσει πίσω, μοντέλα της που εξοπλίζονται με τον 3,0-λιτρο V6 TDI κινητήρα της Audi, ο οποίος και έφερε παράνομο λογισμικό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διοίκηση της Porsche, έχει διαβιβάσει γραπτώς τις αξιώσεις της στους ομολόγους της στην Audi, η οποία έχει παραδεχτεί τον Νοέμβριο του 2015 πως ο 3,0-λιτρος diesel V6 κινητήρας της που έχει τοποθετηθεί σε περίπου 80.000 μοντέλα της Volkswagen, της Audi και της Porsche, διέθετε λογισμικό εξαπάτησης των πραγματικών εκπομπών ρύπων.

Νωρίτερα μέσα στο έτος, η Porsche ανακοίνωσε την ανάκληση 22.000 Cayenne Diesel λόγω του παραπάνω προβλήματος, ενώ η Ελβετία απαγόρευσε τις πωλήσεις του συγκεκριμένου μοντέλου. Εκπρόσωπος της Porsche, ερωτώμενος για το θέμα, δήλωσε πως τα εσωτερικά θέματα του VW Group δεν προορίζονται για δημόσια συζήτηση, ενώ εκπρόσωπος της Audi αρνήθηκε να σχολιάσει.

ΠηγήBild.de

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...

Ανανεωμένη Porsche Cayenne GTS με 500 άλογα

Την ανανεωμένη έκδοση της Cayenne GTS παρουσιάζει η Porsche με το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις από τους νέους προφυλακτήρες, από τα...