GP Ιαπωνίας 2017: Το ταχύτερο pit stop

Σχετικά άρθρα

Μια ανάσα μακριά από τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη έφτασε η Red Bull Racing στο Ιαπωνικό Grand Prix (έχει να το κάνει από το 2014), όμως η αυστριακή ομάδα ήταν η ταχύτερη σε έναν άλλον τομέα. Αυτό αφορά τις αλλαγές των ελαστικών, με τους μηχανικούς να αλλάζουν τα ελαστικά του Max Verstappen σε 2,29 δευτερόλεπτα, χρόνος λίγο αργότερος από το 2,21 που είχαν κάνει στη Μαλαισία.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ταχύτητα της αλλαγής ήταν πολύ πιο καθοριστική, αφού ο 20χρονος βγήκε οριακά μπροστά από τον Kimi Raikkonen, χωρίς να χάνει χρόνο πίσω από τον Φινλανδό, που ακόμα δεν είχε μπει για pit stop, και η λογική λέει ότι θα καθυστερούσε πίσω από τον «Iceman», αφού τελική του ταχύτητα ήταν αρκετά χαμηλότερη από αυτή του Raikkonen.

Η Mercedes ήταν και πάλι πολύ γρήγορη, πετυχαίνοντας τη δεύτερη καλύτερη επίδοση, βάζοντας τη μαλακή γόμα στον Lewis Hamilton σε 2,33 δευτερόλεπτα, με τη Williams να είναι στην τρίτη θέση, ολοκληρώνοντας την αλλαγή στον Lance Stroll σε 2,42 δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με το σύστημα βαθμολόγησης της DHL, η Mercedes είναι στην πρώτη θέση, με 393 βαθμούς, μπροστά από τη Williams, που έχει μέχρι τώρα 349 βαθμούς, και τη Red Bull, η οποία είναι τρίτη με 266 βαθμούς.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...