Honda: Είμαστε πολύ κοντά στη Renault

Σχετικά άρθρα

Η φετινή χρονιά φτάνει στο τέλος της, αλλά η Honda παραμένει ο χειρότερος κατασκευαστής κινητήρων. Σίγουρα, οι Ιάπωνες έχουν παρουσιάσει βελτίωση εντός της χρονιάς, ωστόσο ο RA617H  εξακολουθεί να είναι στην τελευταία θέση, τόσο για την απόδοση όσο και για την αξιοπιστία. Αυτό ανάγκασε τη McLaren να διακόψει τη συνεργασία της με τη Honda, επιλέγοντας κινητήρες της Renault για το 2018.

Το γαλλικό power unit έχει παρουσιάσει, επίσης, σημαντική βελτίωση συγκριτικά με πέρυσι, σε όλους τους τομείς, όμως ο R.E.17 παραμένει στην τρίτη θέση, πίσω από τους M08 EQ Power+ και 062. Δεν ξέρω αν οι παρακάτω δηλώσεις σχετίζονται με την κίνηση της McLaren να συνεργαστεί με τη Renault, πάντως ο Yusuke Hasegawa, ισχυρίζεται ότι ο κινητήρας τους έχει πλησιάσει πολύ το γαλλικό power unit, λόγω της φετινής προόδου.

Από το ξεκίνημα της σεζόν, έχουμε βελτιώσει το power unit, όχι μόνο όσον αφορά την απόδοση, αλλά και για την αξιοπιστία. Από τη στιγμή που φέραμε τον «Spec 3.5» κινητήρα, πιστεύω ότι η απόδοσή μας είναι πολύ κοντά με αυτή της Renault. Δεν μπορώ να πω ότι είναι καλύτερη από της Renault, αλλά το σημαντικό είναι ότι η αξιοπιστία έχει γίνει πολύ καλύτερη.

Πιστή στο φετινό της concept θα παραμείνει η Honda και για το 2018, το οποίο είναι παρόμοιο με αυτό της Mercedes, και ο Ιάπωνας πιστεύει ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες βελτίωσης εν όψει της επόμενης χρονιάς, όταν και η Toro Rosso θα χρησιμοποιεί τους κινητήρες τους.

Πιστεύω ότι έχουμε κλείσει όσο ποτέ τη διαφορά από τους αντιπάλους μας. Δεν είμαστε αρκετά κοντά, αλλά η διαφορά είναι μικρή συγκριτικά με την περσινή σεζόν ή την πρώτη χρονιά. Δεν υπάρχει αμφιβολία στο τωρινό concept. Έχουμε διαλέξει ένα παρόμοιο concept με τη Renault, τη Ferrari και τη Mercedes. Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να φτάσουμε στο ίδιο επίπεδο απόδοσης με το υπάρχον concept.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...