Έχουν υπάρξει κάποια αυτοκίνητα που είναι διαχρονικά, που προσφέρουν αυτό που θα θέλει για πάντα ο λάτρης της οδήγησης, ένα από αυτά είναι και το Honda S2000. Αυτό το αυτοκίνητο ανέβηκε και έπεσε μαζί με την Ελλάδα, αγαπήθηκε από το ελληνικό κοινό τα “καλά” χρόνια και το 2009 που σταμάτησε η παραγωγή κανείς Έλληνας δεν κοιτούσε να αποκτήσει S2000, απεναντίας οι αγγελίες πώλησης είναι πάρα πολλές και υποθέτω οι κατατεθειμένες πινακίδες ακόμη περισσότερες.

Το κοινό του S2000 είναι παγκόσμιο και όλοι ζητάνε μια δεύτερη γενιά του αγαπημένου τους αυτοκινήτου. Εδώ να αναφέρω πως όταν οι γενιές δεν είναι συνεχόμενες η “σειρά” συνήθως χάνει το χαρακτήρα της, οπότε προσωπικά κρατάω μικρό καλάθι αλλά ένα καθαρόαιμο σπορ αυτοκίνητο είναι πάντα καλοδεχούμενο.

Μικρό καλάθι όπως φαίνεται κρατάει και η Honda που αν και σκέφτεται την δεύτερη γενιά εδώ και 2 και πλέον χρόνια μένει στα σχέδια και τα renderings, όντας διστακτική να κάνει το μεγάλο βήμα. Αυτό άλλωστε επιβεβαίωσε και ο CEO της Honda, Takahiro Hachigo, λέγοντας πως λαμβάνει υπόψιν τις φωνές των φίλων του θρυλικού roadster, αλλά πρέπει πρώτα να εξεταστεί η οικονομική βιωσιμότητα ενός τέτοιου project. Αν και όταν βρουν ποια θα πρέπει να είναι τα χαρακτηριστικά του νέου S2000 για να είναι κερδοφόρο, τότε οι μηχανικοί της Honda θα μπορέσουν να το υλοποιήσουν σε μικρό χρονικό διάστημα.

Τούτων λεχθέντων, οι ελπίδες παραμένουν ζωντανές, αλλά καλό είναι να μην βιαζόμαστε γιατί θα απογοητευτούμε.