Η Borla είναι μια αμερικάνικη εταιρεία που βγάζει εξατμίσεις και throttle bodies (πεταλουδιέρες). Τα προϊόντα της απευθύνονται κυρίως στο αμερικάνικο κοινό, δηλαδή στα muscle cars αλλά όπως σχεδόν κάθε βελτιωτής, έχει προϊόντα για όλα τα αυτοκίνητα που σηκώνουν tuning. Επίσης οι aftermarket εξατμίσεις συχνά βελτιώνουν τον ήχο του αυτοκινήτου, η Borla αποφάσισε να πάει αυτό στο επόμενο επίπεδο φτιάχνοντας την σειρά εξατμίσεων Polyphonic, που θα στοχεύει (και) στην ηχητική απόδοση. Η οδήγηση είναι μια πανδαισία αισθήσεων κι έτσι ένα αυτοκίνητο που ακούγεται ωραία μας αρέσει ασχέτως του πόσο γρήγορο είναι.

Η Polyphonic λοιπόν χρησιμοποιεί τεχνολογία που χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες(;) χρόνια στα μουσικά όργανα, αφού χρησιμοποιεί αυλούς διαφορετικών γεωμετρικών χαρακτηριστικών και έτσι ακούγονται ταυτόχρονα πολλές νότες πετυχαίνοντας την επιθυμητή χροιά. Στο κοινό θα παρουσιαστεί την επόμενη εβδομάδα στην έκθεση της SEMA στο Las Vegas, όπου λογικά θα ανακοινωθούν και τα μοντέλα στα οποία θα φορεθεί αρχικά η Polyphonic.

Κλείνοντας να αναφέρω πως έχω παρατηρήσει πως τα τελευταία χρόνια το καταναλωτικό κοινό δίνει ιδιαίτερη σημασία στον ήχο αφού τα βίντεο που σχετίζονται με ηχητικές συγκρίσεις εξατμίσεων είναι όλο και πιο δημοφιλή, όσο για τα sound compilation videos, μας δείχνουν πως μερικοί βάζουν και ακούν μοτέρ εν είδει μουσικής.