Μπορεί ο Lewis Hamilton να εξασφάλισε πριν λίγα λεπτά τον 4ο παγκόσμιο πρωτάθλημα του, αλλά ο Sebastien Ogier ήταν ο “πρώτος” πρωταθλητής της ημέρας, καθώς με την τρίτη θέση του στον λασπωμένο αγώνα της Βρετανίας εξασφάλισε και μαθηματικά τον 5ο του συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο, ενώ ταυτόχρονα η Μ-Sport κατέκτησε το πρωτάθλημα των κατασκευαστών.

Η ομάδα του Malcolm Wilson κατέκτησε έναν ακόμα τίτλο κατασκευαστών, μετά από αυτούς που είχε κατακτήσει το 2006 και το 2007, ενώ την ίδια ώρα ο Sebastien Ogier χάρισε στην βρετανική ομάδα τον πρώτο της τίτλο οδηγών. Η γαλλοβρετανική συμμαχία ήταν εξαιρετική στο rally Μ.Βρετανίας, ενώ παράλληλα ήταν με διαφορά ο πιο σταθερός συνδυασμός καθόλη τη διάρκεια της σεζόν, κατακτώντας δικαίως τον τίτλο.

Ο Ogier μπορεί να μην είχε την ταχύτητα των προηγούμενων χρόνων, αλλά ήταν με διαφορά από τον δεύτερο ο πλέον σταθερός σε απόδοση και διάρκεια οδηγός. Το κατόρθωμα για οδηγό και ομάδα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο αν σκεφτείς ότι η υποστήριξη από τη Ford στην ιδιωτική ομάδα του Μalcolm Wilson ήταν πολύ μικρή.

Όμως, παρότι όλα τα φλας έπεσαν στον Οgier και την M-Sport, ο Elfyn Evans έγραψε την δική του χρυσή σελίδα στο βιβλίο του WRC. Ο 29χρονος Βρετανός σημείωσε την παρθενική νίκη της καριέρας του, αλλά ταυτόχρονα και την πρώτη Βρετανού στον αγώνα μετά από 17 ολόκληρα χρόνια, και πιο συγκεκριμένα από το 2000, όταν τότε είχε κερδίσει ο Richard Burns με το Subaru Impreza WRC. Ο Βρετανός ήταν κυρίαρχος και τις τρεις ημέρες του αγώνα, και με την φυγή του Tanak για την Toyota, είναι πολύ πιθανό να προωθηθεί στην M-Sport.

Στην δεύτερη θέση του αγώνα της Μ.Βρετανίας, τερμάτισε ο Thierry Neuville, ο οποίος παρότι κέρδισε την Power Stage, ήταν απογοητευμένος από την εξέλιξη της χρονιάς, με τον Βέλγο να πίεσε όσο μπορούσε, αλλά μάταια, καθώς δεν ήταν αρκετό για να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του για τίτλο.

Θέση Οδηγός Ομάδα Βαθμοί
1 Sebastien Ogier M-Sport Ford 215
2 Thierry Neuville Hyundai 183
3 Ott Tanak M-Sport Ford 169
4 Jari-Matti Latvala Toyota 136
5 Elfyn Evans DMACK Ford 118
6 Dani Sordo Hyundai 95
7 Juho Hanninen Toyota 71
8 Kris Meeke Citroen 70
9 Craig Breen Citroen 64
10 Hayden Paddon Hyundai 5