H Skoda επιβεβαίωσε το Kodiaq coupe

Σχετικά άρθρα

Από την στιγμή που παρουσιάστηκε το Kodiaq είχαν κυκλοφορήσει πληροφορίες ότι η Skoda έχει στα σκαριά μια coupe έκδοση του μοντέλου, και η παραπάνω φωτογραφία είναι η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση του ερχομού του.

Το Kodiaq GT (ή όπως αλλιώς ονομαστεί) έχει πάρει το πράσινο φως, και πρόκειται για το ίδιο όχημα όντας “λιγότερο πρακτικό”, ενώ προορίζεται αρχικά μόνο για την αγορά της Κίνας, όπου και θα κατασκευάζεται. Ο επικεφαλής της μάρκας Bernhard Maier έχει δηλώσει παλιότερα για την πιθανή έλευση του μοντέλου και στην Ευρώπη, λέγοντας:

Τα Coupe-SUV είναι πολύ όμορφα παράγωγα. Σκοπεύουμε να κάνουμε τη μάρκα ακόμα πιο συναισθηματική.

Σχετικά με τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για την παραγωγή αυτού του μοντέλου για την Ευρώπη, έχει κάνει δηλώσεις και ο υπεύθυνος ανάπτυξης της Skoda, Christian Strube, τονίζοντας:

Ναι, θα μας άρεσε να έχουμε αυτό το αυτοκίνητο και στην Ευρώπη. Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε την χωρητικότητα να κατασκευάζουμε ότι θέλουμε να κατασκευάσουμε. Θα μπορούσαν να υπάρξουν πολύ μεγάλες δυνατότητες για το Skoda Kodiaq Coupe. Δεν είναι θέμα πιθανοτήτων, υπάρχει επιχειρησιακό θέμα. Το θέμα είναι η ικανότητα των εργοστασίων μας. Δεν πουλάμε τόσα πολλά αυτοκίνητα που συζητάμε το που θα μπορέσουμε να κατασκευάσουμε αυτό το αυτοκίνητο.

Σχετικά με την εμφάνισή του θα φέρει κεκλιμένη οροφή, κοφτό πίσω μέρος, μεγάλους τροχούς, με σαφείς επιρροές από την Superb στο εμπρός μέρος και γενικά από άλλα οχήματα του VW Group στην σχεδίαση του. Θα προσφέρεται αποκλειστικά ως 5-θέσιο με μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του και μεγάλη γκάμα κινητήρων από βενζίνης και ντίζελ με ή χωρίς DSG αλλά και ως plug-in hybrid.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Skoda Vision Gran Turismo concept

Το δικό της Vision GT πρωτότυπο παρουσίασε η Skoda που και σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το Gran Turismo 7. Το πρωτότυπο αντλεί έμπνευση από το...

Ξεκίνησε η παραγωγή του Skoda Octavia facelift

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, η Skoda παρουσίασε το facelift του Octavia και σήμερα η τσέχικη εταιρία έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε η παραγωγή του best...

Skoda Epiq concept

Η Skoda παρουσίασε σήμερα το Epiq concept, ένα πρωτότυπο αστικό SUV που μας δείχνει το πως θα μοιάζει η έκδοση παραγωγής που θα κυκλοφορήσει...