McLaren: Καλύτερες από το αναμενόμενο οι αναβαθμίσεις

Σχετικά άρθρα

Δεδομένων των συνθηκών, η McLaren είχε ένα πολύ θετικό Grand Prix στο Μεξικό. Πριν από την έναρξη του 3ημέρου, η βρετανική ομάδα ήταν προετοιμασμένη για ένα δύσκολο Grand Prix, αφού οι οδηγοί της θα ξεκινούσαν από το πίσω μέρος του grid, ενώ τα χαρακτηριστικά της πίστας δεν ταίριαζαν ιδιαίτερα στην MCL32.

Η πράξη αποδείχθηκε διαφορετική. Το μονοθέσιο ήταν γρήγορο, με τον Fernando Alonso να παίρνει τον βαθμό της τελευταίας θέσης, έχοντας μάλιστα μια έντονη μονομαχία με τον Lewis Hamilton. Η MCL32 του Ισπανού είχε ενσωματωμένο το νέο αεροδυναμικό πακέτο, με τον Eric Boullier να λέει ότι δούλεψε καλύτερα απ’ ό,τι αρχικά πίστευαν.

Ας πούμε ότι ήταν καλύτερες απ’ ό,τι περιμέναμε. Ήταν μια έκπληξη. Δεν περιμέναμε να είμαστε τόσο ανταγωνιστικοί, αλλά, αν τα βάλεις όλα μαζί, το νέο πακέτο που τοποθετήθηκε στο μονοθέσιο του Fernando το περασμένο Σαββατοκύριακο φαίνεται πως έδωσε λίγη περισσότερη απόδοση απ’ ό,τι περιμέναμε, κάτι που είναι καλό. Ελπίζουμε ότι θα το έχει και ο Stoffel στη Βραζιλία. Είναι, επίσης, ένα καλό σημείο αναφοράς, επειδή είναι μέρος του μονοθεσίου της επόμενης σεζόν, και είναι καλό να ξέρεις πού είσαι και τι μπορείς να κάνεις.

Μάλιστα, το Σάββατο ο Ferni είπε πως η MCL32 ήταν το καλύτερο μονοθέσιο, αναφερόμενος φυσικά στο σασί, με τον επί κεφαλής της McLaren Racing να είναι ιδιαίτερα χαρούμενος μετά από τέτοιες δηλώσεις, αφού δείχνουν ότι η δουλειά των μηχανικών στο Woking έχει αντίκρυσμα, το οποίο προς το παρόν κρύβεται κάτω από το power unit της Honda.

Είναι ωραίο να το ακούς, διότι προφανώς αυτή είναι η καλύτερη ανταμοιβή για την ομάδα. Όταν είσαι οδηγός του επιπέδου του Fernando και αυτός εκθειάζει το σασί, τότε με κάνει περήφανο για την ομάδα και προφανώς είμαι περήφανος για το γεγονός ότι το πετύχαμε. Αλλά, νομίζω ότι κάθε αγώνας είναι λίγο διαφορετικός. Τα χαρακτηριστικά είναι διαφορετικά μεταξύ του μονοθεσίου μας και του μονοθεσίου της Red Bull, για παράδειγμα, οπότε ξέρεις πού είναι οι αδυναμίες σου έναντι του μονοθεσίου της Red Bull, και είμαι σίγουρος ότι γνωρίζουν κι αυτοί το αντίστροφο.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Αλλά, είναι καλό. Και, αφού κάναμε reset στο concept του μονοθεσίου πριν από τρία χρόνια, το να φτάνουμε στο επίπεδο των κορυφαίων ομάδων, είναι ένα αρκετά μεγάλο κατόρθωμα θα έλεγα.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα