Η VW και η Google συνεργάζονται σε κβαντικούς υπολογιστές

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen και η Google ανακοίνωσαν πως συνεργάζονται πάνω σε κβαντικούς υπολογιστές, με στόχο τη δημιουργία πιο έξυπνων αυτοκινήτων και καλύτερων υποδομών. Οι δύο κολοσσοί σκοπεύουν να επικεντρωθούν σε τρεις τομείς έρευνας: στη βελτιστοποίηση της κυκλοφορίας, στις διαδικασίες μηχανικής μάθησης και στην ανάπτυξη νέων υλικών και δομών με γνώμονα τη βελτίωση των μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει εργαζομένους στα εργαστήρια πληροφορικής της στο Σαν Φρανσίσκο και στο Μόναχο, οι οποίοι συνεργάζονται με τους μηχανικούς της Google, προκειμένου να αναπτύξουν νέους τρόπους προσομοίωσης και νέους αλγορίθμους στην πλατφόρμα κβαντικών υπολογιστών της Google, με τους υπολογιστές αυτούς να εκτελούν υπολογισμούς με πολύ υψηλότερους ρυθμούς ταχύτητας σε σχέση με τα παραδοσιακά δυαδικά ψηφιακά υπολογιστικά συστήματα.

Οι δύο εταιρίες σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τους κβαντικούς υπολογιστές προκειμένου να αυξήσουν την υπάρχουσα έρευνα σχετικά με την βελτιστοποίηση της κυκλοφορίας ενσωματώνοντας νέες μεταβλητές, όλες στο όνομα της μείωσης του χρόνου ταξιδιού του οχήματος. Σε μια δήλωση, η VW επεσήμανε παράγοντες όπως οι διαθέσιμοι φορτιστές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, οι άδειοι χώροι στάθμευσης και τα συστήματα πλοήγησης κυκλοφορίας ως παράγοντες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον περιορισμό του χρόνου μετακίνησης όταν υπολογίζονται οι διαδρομές. Η έρευνα θα επικεντρωθεί όχι μόνο στην υποστήριξη μεμονωμένων οδηγών, αλλά και στον σχεδιασμό της αστικής κυκλοφορίας στο σύνολό της.

Η VW και η Google θα αξιοποιήσουν επίσης την κβαντική υπολογιστική ισχύ για να επιταχύνουν την έρευνα σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης, οι οποίες θεωρούνται βασικές για την ανάπτυξη συνδεδεμένων και πλήρως αυτόνομων οχημάτων. Η έρευνα τεχνητής νοημοσύνης έχει πολλές χρήσεις και θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη πιο έξυπνων υποδομών ή ακόμα και νέων χαρακτηριστικών εντός του οχήματος, όπως οι ψηφιακοί βοηθοί τύπου Alexa.

Ένας επιπλέον τομέας μελέτης της συνεργασίας VW και Google, είναι η προσομοίωση και βελτιστοποίηση των δομών που απαιτούνται για την ανάπτυξη μπαταριών υψηλής απόδοσης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η VW είναι ήδη εξοικειωμένη με την κβαντική υπολογιστική ισχύ – στην πραγματικότητα, ισχυρίζεται ότι είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο που εργάζεται στον τομέα αυτό. Τον Μάρτιο, η VW ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε ένα ερευνητικό πρόγραμμα που χρησιμοποιεί κβαντικό υπολογισμό για να μελετήσει τη βέλτιστη ροή κυκλοφορίας 10.000 ταξί στο Πεκίνο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...