Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 είναι πολύ κοντά στο να συμφωνήσει με την Toyota ώστε να οδηγήσει το TS050 Hybrid στις δοκιμές της πίστας του Bahrain στις 19 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Alonso επισκέφτηκε την Δευτέρα το εργοστάσιο της ιαπωνικής αγωνιστικής ομάδας στην Κολωνία για να του πάρουν μέτρα για το κάθισμα.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της, Rob Leupen, δήλωσε σχετικά:

Μας ενδιαφέρει πάντα να μιλάμε με τους κορυφαίους οδηγούς και ο Pascal [Vasselon, τεχνικός διευθυντής της TMG] έχει καλή σχέση με τον Fernando, η οποία ξεκινάει από τις μέρες του με τη Michelin στην F1.

Η ενδεχόμενη δοκιμή του Ισπανού με ένα αυτοκίνητο LMP1 ενισχύει την επιδίωξη του για την κατάκτηση του πολυπόθητου «Triple Crown». Ο Ferni θα πάρει μέρος στον 24ωρο αγώνα της Dayton με την United Autosports, στα τέλη του Ιανουαρίου, κάτι που ίσως να σημαίνει πως προετοιμάζεται για τον 24ωρο αγώνα του Le Mans. Η πρόθεσή του να αγωνιστεί στα 500 μίλια της Indianapolis δείχνει ότι ο Alonso θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται κι εκτός Formula 1, διότι επιμένει να λέει πως ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από την κορωνίδα του. Αφού δεν μπορεί να κερδίζει στη Formula 1, θα προσπαθήσει να το κάνει στους αγώνες αντοχής. Ακόμα κι αν η νίκη δεν έρθει, πιστεύει πως η εμπειρία μόνο καλό θα του κάνει, αφού θα τον βελτιώσει γενικότερα ως οδηγό αγώνων.

Να θυμίσω ότι η ομάδα με την οποία θα αγωνιστεί στην Daytona ανήκει στο αφεντικό της McLaren, Zak Brown. Ο «El Nano» υπογραμμίζει τον χαρακτήρα και τις απόψεις του Αμερικανού, αφού ποτέ ξανά δε θα μπορούσε να τρέξει σε αγώνα εκτός της Formula 1.