Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, ο Daniel Ricciardo δεν κατάφερε να βαθμολογηθεί. Όχι επειδή ήταν αργός, αλλά επειδή τα προβλήματα χτύπησαν για μία ακόμα φορά το power unit, σε ένα κάκιστο Μεξικανικό Grand Prix για τη Renault. Ο οδηγός της Red Bull είναι απογοητευμένος από το γεγονός, αφού η ταχύτητα της RB13 υπάρχει και είναι κρίμα να παίρνει βαθμούς λόγω αξιοπιστίας.

Μετά από την εγκατάλειψη αυτή, οι μηχανικοί της αυστριακής ομάδας σκέφτονται την αλλαγή στην MGU-H, που θα είναι η όγδοη για τη φετινή σεζόν. Ακόμα, όμως, τίποτα δεν είναι σίγουρο, έτσι ίσως και να γλιτώσει την ποινή των δέκα θέσεων, αν και ο ίδιος νιώθει ότι το ρίσκο για τον αγώνα θα είναι μεγάλο αν δεν γίνει η αλλαγή.

Ίσως χρειαστεί να πάρω μία ακόμα ποινή, και είναι πιθανό να γίνει εδώ. Θα μπορούσαμε να την αποφύγουμε, αλλά αυτό είναι ρίσκο, αφού μπορεί να μην τερματίσουμε τον αγώνα. Προσπαθήσαμε να την αποφύγουμε τον περασμένο 3ήμερο, αλλά δεν δούλεψε. Μάλλον δε θα είναι μεγάλη ποινή, μάλλον θα πρόκειται για ποινή δέκα θέσεων.

Θα συζητήσουμε σήμερα το θέμα. Αν πουν ότι υπάρχει πιθανότητα 10% να τερματίσω τον αγώνα, τότε θα γίνει αλλαγή. Αν είναι 50-50, τότε θα πάρω το ρίσκο. Νιώθω ότι είναι λιγότερο από 50%, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Η κατάσταση είναι αυτή που είναι. Αν δεν τερματίσω, είμαι απογοητευμένος, αλλά δεν σκέφτομαι ότι θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα χωρίς τα προβλήματα.

Το πρώτο μισό της σεζόν ήταν καλύτερο για τον 28χρονο, κερδίζοντας μάλιστα στο Μπακού. Ο ίδιος λέει ότι έπιασε από τα μαλλιά τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, κάτι που θα κάνει και στους δύο τελευταίους αγώνες, αφού η RB13 δεν είναι το πιο αξιόπιστο μονοθέσιο στο grid.

Είναι απογοητευτικό όταν δεν τερματίζεις, αλλά δυστυχώς είναι κομμάτι του αθλήματος. Πάντα θα συμβαίνει αυτό. Νωρίτερα στη σεζόν, όταν ανέβαινα στο βάθρο και κέρδισα στο Μπακού, πήρα ό,τι μπορούσα. Η ευκαιρία ήταν μπροστά μου, οπότε την άρπαξα. Το Μπακού ήταν μια τρελή κατάσταση. Τώρα, όμως, ξέρω ότι αυτά τα πράγματα τη μία συμβαίνουν και την άλλη όχι. Θα πανηγυρίσω στις καλές μέρες, γιατί δεν υπάρχουν κάθε 3ήμερο. Είναι κάτι με το οποίο πρέπει να συμβιβαστείς.