Στο τέλος της καριέρας του βαδίζει ο Fernando Alonso όσον αφορά τη Formula 1. Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής εκφράζει ανοιχτά την επιθυμία του να αγωνίζεται και εκτός του κορυφαίου μηχανοκίνητου αθλήματος, γι’ αυτό και θα πάρει μέρος στις 24 ώρες της Daytona, στις 27-28 Ιανουαρίου, με στόχο φυσικά τη νίκη.

Η McLaren δεν στέκεται εμπόδιο στα σχέδια του Ισπανού, αστειευόμενη μάλιστα πως έχει δημιουργήσει ένα τέρας. Όσο τέρας, όμως, κι αν είναι ο Alonso, ο επί κεφαλής της McLaren Racing, Eric Boullier, επισημαίνει πως είναι αδύνατο για τον 36χρονο να τρέχει παράλληλα στη Formula 1 και το WEC, αφού έτσι θα παρεκκλίνει από τον βασικό στόχο που είναι η Formula 1.

Δε νομίζω ότι μπορείς σωματικά να συμμετέχεις σε δύο προγράμματα, είναι υπερβολικά περίπλοκο. Αν δεσμευτείς σε δύο προγράμματα, είναι τεράστια απόσπαση προσοχής. Το να τρέξεις στο Le Mans ή την Indianapolis ή την Daytona, γιατί όχι; Επειδή είναι μόνο ένας αγώνας. Αλλά, το να κάνεις περισσότερο από αυτά, είναι απόσπαση προσοχής από την κύρια δέσμευση που είναι η Formula 1.

Είπε ότι είναι πρόθυμος για μερικούς αγώνες για το «triple crown», και υπάρχουν συζητήσεις για κάθε περίπτωση. Προφανώς, επικεντρώνεται πρώτα στη Formula 1, αυτή είναι η προτεραιότητά του. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να του δώσουμε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσια και, αν το κάνουμε αυτό, δε θα τρέξει πουθενά αλλού.