Σε ένα από τα ελάχιστα φετινά του λάθη υπέπεσε ο Lewis Hamilton στις χθεσινές κατατακτήριες. Ο στόχος του Βρετανού ήταν η pole και ήθελε να δείξει από την αρχή τι μπορεί να κάνει. Ωστόσο, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον πρώτο του γρήγορο γύρο στο Q1, αφού έκανε λάθος στη Στροφή 7, χάνοντας το πίσω μέρος, καταλήγοντας στη συνέχεια στις μπαριέρες.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, δεν μπορεί να είναι χαρούμενος, όμως ο 32χρονος παραδέχεται ότι το λάθος ήταν 100% δικό του. Ο ίδιος, όμως, τονίζει ότι δεν ήταν υπερβολικά γρήγορος στη στροφή, πιέζοντας το ίδιο με τα προηγούμενα περάσματά του εκεί, αφού έβλεπε ότι η πρόσφυση της πίστας ήταν σε καλά επίπεδα.

Μπορείτε να δείτε στο replay όταν το μονοθέσιο «γλείφει» το έδαφος σε όλη τη στροφή και, όταν συμβαίνει αυτό, στολάρει το πάτωμα. Αυτό συμβαίνει συχνά με κρύα ελαστικά, αλλά συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Η πρόσφυση ήταν καλή, γι’ αυτό και είχα τόση ταχύτητα στη στροφή. Δεν ήμουν πιο γρήγορος εκεί απ’ ό,τι προηγουμένως ή κάτι τέτοιο. Αλλά, και πάλι είναι λάθος μου και παίρνω όλη την ευθύνη γι’ αυτό.

Το συναίσθημα είναι ίδιο όπως θα ένιωθα και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του πρωταθλήματος. Είναι λιγότερο επώδυνο, επειδή προφανώς το πρωτάθλημα έχει ολοκληρωθεί, αλλά το νιώθω εξίσου δυνατά τώρα. Είμαι πολύ περήφανος για τη δέσμευσή μου και τον τρόπο που οδηγώ και δεν έχω κάνει λάθη φέτος. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που χτύπησα τον τοίχο. Αλλά, συμβαίνει και, όταν συμβεί, δεν έχει νόημα να μένουμε σε αυτό.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, ο Hamilton θα ξεκινήσει από το pit lane, αφού οι μηχανικοί του επέλεξαν να αλλάξουν μερικά εξαρτήματα στο power unit του. Έτσι, θα έχει νέο κινητήρα, νέα MGU-H και νέο turbo. Αυτό αναμένεται να του δώσει μία επιπλέον δύναμη για τον σημερινό αγώνα, αλλά και για το τελευταίο Grand Prix στο Abu Dhabi.

Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να κρατήσω το κεφάλι ψηλά, να προχωρήσω μπροστά, έχοντας ένα καλό 3ήμερο μέχρι τότε, οπότε μπορώ τουλάχιστον να πω ότι δεν έχω πάρει το πόδι μου από το γκάζι. Στόχευα σε αυτό (στην pole). Είμαι άνθρωπος και αυτά συμβαίνουν. Προχωράς μπροστά, προσπαθείς να το ξαναφτιάξεις και μεγαλώνεις από αυτό. Ελπίζω να επιστρέψω στους βαθμούς για την ομάδα. Παρόλο που το πρωτάθλημα έχει τελειώσει γι’ αυτούς, εξακολουθεί να είναι η δουλειά μου και θέλω να πάρω τους βαθμούς κι ένα καλό αποτέλεσμα για τα παιδιά.