Το μικρό μήκος μιας πίστας πάντα δημιουργεί προβλήματα όταν γυρνούν πολλά μονοθέσια ταυτοχρόνως, κάτι που συμβαίνει συχνά στις κατατακτήριες. Ένα ακόμα περιστατικό σημειώθηκε στις χθεσινές κατατακτήριες του Βραζιλιάνικου Grand Prix, μεταξύ των Felipe Massa και Carlos Sainz. Ο Βραζιλιάνος ήθελε μια πολύ καλή θέση στο σημερινό grid, αλλά τελικά θα ξεκινήσει από την ένατη θέση, ωστόσο το θέμα είναι πως μπορούσε να είναι πιο γρήγορος.

Ο οδηγός της Williams κατηγορεί τον Sainz πως τον έκλεισε επίτηδες στο Q3, ως αντίποινα, επειδή οι δυο τους είχαν ένα περιστατικό στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής. Έτσι, ο 36χρονος λέει ότι ο οδηγός της Renault παραδέχθηκε μάλιστα ότι το έκανε επίτηδες, ζητώντας την τιμωρία του 23χρονου από τους αγωνοδίκες για την απαράδεκτη συμπεριφορά του.

Ήμουν χαρούμενος με το μονοθέσιο στο Q1 και το Q2, και δυστυχώς στο Q3 είχα έναν οδηγό, τον Carlos Sainz, που σκοπίμως ενοχλούσε τον γύρο μου. Αυτό είναι πραγματικά απίστευτο, επειδή, όταν έχεις ένα λάθος από έναν μηχανικό ή δεν ξέρεις ότι έρχεται ένα μονοθέσιο, μπορεί να συμβεί. Αλλά, όχι όταν γίνεται σκόπιμα.

Ήμουν πολύ πιο μπροστά του όταν άφησα τα pits. Μετά τη Στροφή 5, τον άφησα να περάσει. Ήταν εντελώς μπροστά μου, πολύ κοντά κι έχασα χρόνο όπως μπορείτε να δείτε. Αυτό έγινε. Του μίλησα και του είπα: «Αυτή τη φορά, με ενόχλησες επίτηδες, ήξερες ότι ερχόμουν.» Και είπε: «Ναι, το ήξερα, επειδή χθες με ενόχλησες στην προσομοίωση αγώνα.»

Το έκανε επίτηδες κι αυτό για ‘μένα είναι εντελώς απαράδεκτο, και αυτό μου στέρησε τη δυνατότητα να είμαι τέσσερις ή πέντε θέσεις μπροστά. Πραγματικά ελπίζω ότι οι αγωνοδίκες θα το καταλάβουν και ότι θα δουν τι έγινε. Ήταν σαφές, έστριψα πολύ κοντά του. Ήξερε ότι ήμουν εκεί και δε με άφησε να περάσω, γνωρίζοντας ότι έρχομαι.

Ο Sainz δεν δέχεται τους ισχυρισμούς του Massa, καθώς υποστηρίζει ότι δε θα ρίσκαρε κάποια ποινή στις κατατακτήριες, ενώ λέει ότι και ο ίδιος έχασε χρόνο στον πρώτο του γύρο στο Q3.

Είναι πολύ μεγάλη κατηγορία να λέμε ότι έκανα κάτι επίτηδες. Θα μπορούσε να περάσει μπροστά μου στη Στροφή 4. Το έκανα κι εγώ όταν ήμουν πίσω του στη Στροφή 4, με αποτέλεσμα να χάσω δύο με τρία δέκατα στο πρώτο μου γύρο στο Q3. Μετά, ξεκίνησε τα παράπονα, μιλώντας για την Παρασκευή. Δεν ξέρω γιατί. Είναι κάτι που δεν καταλαβαίνω τώρα. Δεν ξέρω, δεν άκουγα, γιατί για ‘μένα δεν αξίζει. Χθες, είχαμε κάποια θέματα στην πίστα, σίγουρα, αλλά στις κατατακτήριες ποτέ δε θα ρισκάρω να τιμωρήσω κάποιον.

Πάντως, οι αγωνοδίκες δεν επέβαλαν κάποια ποινή στον Sainz.