Η BMW θέλοντας να επεκτείνει την γκάμα των SUV της, σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να προσφέρει στην αγορά το X8, ένα SUV με coupe σχεδιασμό, προκειμένου να τοποθετηθεί απέναντι από τα Audi Q8, Range Rover Velar, αλλά και από τα Bentley Bentayga, Lamborghini Urus και Rolls-Royce Cullinan.

Όπως δήλωσε ο Klaus Fröhlich, η κατηγορία των SUV αναπτύσσεται ταχύτατα και πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις μας για το X8, όπως κάναμε παλαιότερα για το X6. Το X8 θα είναι τετραθέσιο ή πενταθέσιο, σε αντίθεση με το X7 που θα προσφέρεται με έως και 7 καθίσματα.

Αν το μοντέλο πάρει το πράσινο φως ώστε να περάσει στη παραγωγή, θα βασίζεται στο X7, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στις αρχές του 2018. Και τα δυο θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της BMW στο Spartanburg της Νότιας Καρολίνας.

Κίνηση θα παίρνει από κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, ενώ ανάμεσά τους θα υπάρχει και μια plug-in υβριδική υλοποίηση.

Στις σχετικές ειδήσεις, η BMW έχει προχωρήσει στη κατοχύρωση του ονόματος iX3, ένα όνομα που εικάζεται πως θα χρησιμοποιηθεί στην ηλεκτρική έκδοση του X3. Επίσης κατοχύρωσε τα ονόματα iX1, iX2, iX4, iX5, iX6, iX7, iX8 και iX9.

 • Bon Viveur

  Παρ’ ολο που λατρεύω τα τεράστια SUVs αυτό μου φαίνεται άθλιο εμφανισιακά.

  • σαν σουπερ μαρκετ με ροδες ειναι !!!! αχχααχαχα

  • Bon Viveur

   Μη το λες, λατρεύω τα σούπερ μάρκετ, έχω τις καλύτερες αναμνήσεις.. μέχρι να πάω στο ταμείο χαχαχα

  • Mika

   H μασκα του φταιει…
   Ειναι πραγματικα hideous!!