Πρόστιμο €26.000 στη πλουσιότερη γυναίκα της Νορβηγίας

Σχετικά άρθρα

Η Katharina Gamlemshaug Andresen είναι η δεύτερη πλουσιότερη νεαρή δισεκατομμυριούχος του κόσμου, με την περιουσία της να ανέρχεται στα 1,22 δισ. δολάρια.

Η 22χρονη είναι κληρονόμος μιας Ρωσικής οικογένειας επενδυτών και βιομηχάνων που ζει στη Νορβηγία. Η γυναίκα λοιπόν πιάστηκε να οδηγεί με υψηλά επίπεδα αλκοόλ στο αίμα της, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να τις επιβληθεί ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή και πρόστιμο σχεδόν 26.000 ευρώ.

Η πλούσια κληρονόμος τον περασμένο Απρίλιο, σε νυχτερινό έλεγχο ρουτίνας πιάστηκε να οδηγεί με 0,64 γραμμάρια αλκοόλ ανά λίτρο αίματος, την ώρα που το επιτρεπόμενο ποσοστό είναι 0,21 γραμμάρια ανά λίτρο.

Οι παραβάσεις αυτού του τύπου τιμωρούνται εν γένει με πρόστιμο που ιστούται με μικτό μισθό 1,5 μήνα.
Καθώς η 22χρονη γυναίκα είναι ακόμη φοιτήτρια και δεν διαθέτει μισθό, το δικαστήριο του Όσλο αποφάσισε να υπολογίσει το πρόστιμο βάσει της περιουσίας της, που ανέρχεται σε 7,7 δισ. κορώνες. Έτσι κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 250.000 κορώνες, σχεδόν 26.000 ευρώ.

Στην πλούσια κληρονόμο επιβλήθηκε επίσης αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 13 μήνες, μια περίοδος στο τέλος της οποίας θα πρέπει να ξαναδώσει εξετάσεις. Andresen δήλωσε σχετικά:

Λυπάμαι πολύ που οδήγησα με θετικό ποσοστό αλκοολαιμίας. Πίστευα πως αυτό θα είχε ξαναπέσει στο μηδέν έπειτα από τόσο χρόνο, αλλά θα έπρεπε να το είχα ελέγξει. Λυπάμαι πραγματικά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Ουάσιγκτον: Αντιμέτωποι με περιοριστές ταχύτητας οι οδηγοί που παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας

Οι αρχές της Ουάσιγκτον αποφάσισαν να επιτρέψουν την τοποθέτηση περιοριστών ταχύτητας στα αυτοκίνητα των οδηγών εκείνων που έχουν καταδικαστεί για σοβαρές παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας. Σύμφωνα...

Η κινεζική Chery συζητά με την Ιταλία για εργοστάσιο

Η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Chery στο πλαίσιο των προσπαθειών της πρώτης να προσελκύσει μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, εκτός της...
Autoblog.gr