Fittipaldi: Κορυφαίος και σε άλλες εποχές ο Hamilton

Σχετικά άρθρα

Μετά από την περσινή ήττα του από τον Nico Rosberg, ο Lewis Hamilton έφτασε φέτος στην κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η φετινή του απόδοση ήταν εξαιρετική, ιδιαίτερα αν κοιτάξουμε το δεύτερο μισό, εκεί που ήταν σχεδόν αλάνθαστος, βγάζοντας όλη την απόδοση της W08 στην πίστα.

Τα σχόλια που έχουν ειπωθεί και γραφτεί για τον 32χρονο είναι διθυραμβικά, με τον Emerson Fittipaldi να προστίθεται σε αυτούς που εκθειάζουν την οδήγηση του Βρετανού. Ο Βραζιλιάνος θεωρεί ότι ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα ήταν το ίδιο καλός οδηγός και στις παλαιότερες εποχές, παρόλο που θα τα έβαζε με τεράστια ονόματα του παρελθόντος.

Από την πλευρά μου σίγουρα οι κορυφαίοι είναι οι Juan Manuel Fangio, Jim Clark, ο Jackie Stewart, επειδή είμαστε στην ίδια γενιά, και ο Ayrton Senna, επειδή ήταν φίλος μου ως Βραζιλιάνος. Αν πάρεις τους τρεις ή τέσσερις κορυφαίους οδηγούς, έκανες μια μηχανή του χρόνου και είχες τον Lewis σ’ εκείνη την εποχή, οδηγώντας τη McLaren μου ή την JPS Lotus μου, θα ήταν δύσκολο για ‘μένα να τον κερδίσω. Και για τον Jackie Stewart. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό, θα ήταν κορυφαίος οδηγός.

Ο 70χρονος υποστηρίζει πως ο Hamilton, εκτός από ένας κορυφαίος οδηγός, προωθεί σωστά και την εικόνα της Formula 1, αφού προσφέρει θέαμα, όντας την ίδια ώρα δημοφιλής στους οπαδούς.

Μ’ αρέσει ο Lewis, πιστεύω πως είναι ένας από τους καλύτερους και αξίζει σίγουρα το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Τον έχω ακολουθήσει από τότε που ήταν στη Formula 3 στη Γερμανία, πολλά χρόνια πριν. Είναι ένας φανταστικός οδηγός. Είναι εξαιρετικά ταλαντούχος, κι έχει ένα σπουδαίο στυλ οδήγησης, το οποίο μ’ αρέσει. Είναι πολύ επιθετικός και προσπερνάει τους άλλους. Είναι καλός για το άθλημα, προσφέρει σπουδαίο θέαμα.

Θέλουμε τέτοιους αγώνες, μας λείπει η δράση, είναι άνθρωπος της δράσης. Είναι ένας φανταστικός πρεσβευτής της Αγγλίας, και είναι ο πρώτος Βρετανός που κατακτά τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα. Πιστεύω ότι είναι ικανός να φτάσει κοντά στον κόσμο πολύ περισσότερο απ’ ό,τι εμείς, και μπορεί να κάνει το άθλημα πολύ πιο δημοφιλές.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr