Δεκάδες είναι τα team radio που έχουμε ακούσει από το 2015 ανάμεσα στον Fernando Alonso και τον μηχανικό του. Ο Ισπανός έδειχνε συχνά τον θυμό και του και την αγανάκτησή του για το αδύναμο και αναξιόπιστο power unit της Honda, με την 3ετή συνεργασία των δύο πλευρών να ολοκληρώνεται φέτος, καθώς οι άνθρωποι του Woking επέλεξαν τη Renault για τα επόμενα τρία χρόνια.

Στα τρία τελευταία χρόνια, ελάχιστα είναι τα καλά αποτελέσματα που πήρε η McLaren. Τις περισσότερες φορές, ο κινητήρας δεν ήταν ικανός για να δώσει καλούς βαθμούς στη βρετανική ομάδα, και ο Alonso ρωτήθηκε πρόσφατα για τις θετικές αναμνήσεις που έχει από τη συνεργασία αυτή. Ο ίδιος δεν μπόρεσε να θυμηθεί κάτι, ενώ το μόνο που κρατάει είναι ό,τι γινόταν μέσα στην ομάδα.

Πιθανότατα, στην απόδοση και τους αγώνες, είναι δύσκολο να διαλέξουμε, επειδή η απόδοση ποτέ δεν ήταν εκεί. Ακόμα  και η πέμπτη θέση στο Μονακό πέρυσι δεν ήταν όσο διασκεδαστική θα έπρεπε. Πιστεύω πως αυτό που παίρνω από τα τρία τελευταία χρόνια είναι η δέσμευση και το πνεύμα στην ομάδα, κάτι που ήταν φανταστικό.

Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν έχει κανένα παράπονο από τους μηχανικούς του, αφού υποστηρίζει πως δεν το έβαλαν ποτέ κάτω, προσπαθώντας διαρκώς να βελτιώσουν το σασί του μονοθεσίου.

Είχα μερικές καλές και κακές στιγμές στην καριέρα μου με διαφορετικές ομάδες και διαφορετικές αποδόσεις, αλλά ήταν η πρώτη φορά με την απόδοση που είχαμε την Κυριακή, όταν η ομάδα ήταν πλήρως δεσμευμένη για τον επόμενο αγώνα, το επόμενο βήμα και το επόμενο αεροδυναμικό πακέτο. Κανείς δεν τα παράτησε με την απόδοση που είχαμε, έτσι αυτό είναι κάτι που παίρνω από τα τελευταία χρόνια και το μάθημα που θα πάρω για το μέλλον.