Η Shell συμφώνησε με την Ionity, την κοινοπραξία των BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Co. και Volkswagen AG, με στόχο να ξεκινήσει τη λειτουργία των νέων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε 10 χώρες της Ευρώπης.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία του κόσμου, θέλει να επεκτείνει το δίκτυο σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια ζωή πέρα από το πετρέλαιο.

Η Shell και η Ionity θα έχουν αρχικά σημεία φόρτισης με ταχυφορτιστές 350 Kw σε 80 από τους σταθμούς καυσίμων της Shell, με κατά μέσο όρο έξι θέσεις σε καθένα. Η συμφωνία βασίζεται στην απόκτηση της NewMotion τον περασμένο μήνα, από την Shell.

Οι 80 σταθμοί θα δημιουργηθούν σε Βέλγιο, Αγγλία, Γαλλία, Ολλανδία, Αυστρία, Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία και Σλοβενία, ενώ επιπλέον 20 θα κατασκευαστούν στη Γερμανία.

Επίσης, το χρονικό σημείο σηματοδοτεί τη νέα εποχή του πετρελαίου, καθώς η πετρελαϊκή βιομηχανία περνάει μια κρίσιμη φάση στην ιστορία της, με την κυριαρχία της βενζίνης και του ντίζελ να προκαλείται από την ανάγκη για καθαρότερη ενέργεια. Αγορές όπως η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Κίνα εξετάζουν τη σταδιακή κατάργηση της πώλησης αυτοκινήτων με ορυκτά καύσιμα τις επόμενες δεκαετίες, ενώ γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τις εταιρείες ενέργειας να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.