Μια Lancia Delta S4 Stradale η έκδοση παραγωγής της αγωνιστικής S4 προκειμένου να πάρει homologation για το Group B.

Η Lancia Delta S4 Stradale, συλλεκτικό κομμάτι πια, μιας και κατασκευάστηκαν μόλις 200 από αυτές, δεν έχει απολύτως καμία ομοιότητα με το αυτοκίνητο παραγωγής. Στο κέντρο ο κινητήρας 1,8-λίτρων με turbocharger και supercharger, αποδίδει 250 ίππους στις 6.750 σ.α.λ, βρίσκεται σε κάθετη διάταξη και συνδυάζεται με ένα 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, που στέλνει την κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Το σασί είναι σωληνοειδής κατασκευή χωροδικτυώματος και μοιάζει πολύ με την 037. Χαρακτηριστικά του είναι τα μεγάλα διπλά ψαλίδια εμπρός και διπλή ανάρτηση πίσω (δυο αμορτισέρ σε κάθε πλευρά, με ένα μόνο ελατήριο για κάθε δύο από αυτά). Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο, εν αντιθέσει με αυτό από ανθρακονήματα της αγωνιστικής έκδοσης, από fiberglass και συνολικά το αυτοκίνητο ζυγίζει λιγότερο από 1.200 κιλά.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι παραγωγής 1985 και έχει διανύσει μόλις 784 χιλιόμετρα. Είναι βαμμένο σε ασημί χρώμα, έχει κόκκινο Alcantara εσωτερικό και συνοδεύεται από όλα τα έγγραφα γνησιότητας. Πόσο πωλείται; €500.000.