Τον Ιανουάριο του 2012, η Opel παρουσίασε το Mokka, για να του κάνει ένα facelift τέσσερα χρόνια αργότερα, μετονομάζοντας το σε Mokka X. Με την εξαγορά της γερμανικής εταιρίας από το PSA Group, η νέα γενιά του μοντέλου θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα εξελιχθεί υπό τη νέα διοίκηση.

Και αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Mokka X, το οποίο πιάστηκε να δοκιμάζεται στην Γερμανία, και κοντά στο εργοστάσιο της Opel, στην πόλη Eisenach, εκεί όπου και θα κατασκευάζεται.

Το υπάρχον Mokka X βασίζεται σε πλατφόρμα της GM, ενώ προσφέρεται και ως Buick στην Αμερική και στην Κίνα. Ο αντικαταστάτης του θα βασίζεται στην EMP2 πλατφόρμα του PSA Group, και αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2019.

Το νέο Mokka X θα είναι μπροστοκίνητο, με την τετρακίνηση να υπάρχει μόνο στην υβριδική έκδοση, που ο ηλεκτροκινητήρας θα κινεί τον πίσω άξονα. Μηχανικά, θα εφοδιάζεται με 3-κύλινδρους και 4-κύλινδρους βενζινοκινητήρες, επίσης προερχόμενοι από τα ράφια της PSA, με την απόδοση να κυμαίνεται από 110 μέχρι 150 άλογα. Από πλευράς diesel, θα υπάρχει ένας νέος 1.500άρης της PSA, απόδοσης 100 και 130 ίππων.

Η εμφάνιση του νέου Opel Mokka θα αλλάξει, με το νέο μοντέλο να έχει μεγαλύτερες διαστάσεις, με το μήκος του να φτάνει κοντά στα 4,3 μέτρα.