Η Volkswagen ανακοίνωσε πως ανέβασε τον στόχο του περιθωρίου κέρδους για το 2020, υποστηρίζοντας πως έχει σχεδόν επιτύχει το στόχο της, τρία χρόνια νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε πως θα ξεπεράσει το στόχο του 2,5 με 3,5% φέτος.

Δεδομένου ότι προσεγγίζει ήδη το 4% που καθορίστηκε πέρυσι για το 2020, αυξάνει επίσης τις φιλοδοξίες της για το 2020 σε 4-5%. Η Volkswagen αντιπροσωπεύει περίπου τις μισές πωλήσεις του VW Group.

Έχουμε ολοκληρώσει τα πρώτα 5 χιλιόμετρα ενός μαραθωνίου,

δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, κ. Herbert Diess στους δημοσιογράφους, έναν χρόνο μετά τη συμφωνία με τα συνδικάτα, που θα έβλεπαν μείωση του αριθμού των εργαζομένων μέχρι 30.000 άτομα , τα 23.000 από αυτά στη Γερμανία, σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης € 3,7 δισ. μέχρι το 2020.

Η VW δήλωσε ότι έχει ήδη μειώσει το κόστος κατά € 1,9 δισ., περικόπτοντας 3.800 θέσεις εργασίας μέχρι σήμερα, αλλά ελπίζοντας να δημιουργήσει 9.000 νέες θέσεις εργασίας σε «τομείς του μέλλοντος», όπως ο ψηφιακός τομέας και η ηλεκτροκίνηση.

Σύμφωνα με τον CEO του VW Group, Matthias Muller, φέτος αναμένεται να κάνει ρεκόρ πωλήσεων, ξεπερνώντας τις 10,3 εκατ. πωλήσεις του 2016.

Ο ανεβασμένος στόχος περιθωρίου κέρδους αντικατοπτρίζει τις προσπάθειες του κ. Diess, πρώην διευθυντή της BMW, με φήμη για εφαρμογή σκληρών μέτρων μείωσης του κόστους. Εντάχθηκε στην VW τον Ιούλιο του 2015 – λίγους μήνες πριν αποκαλυφθεί το σκάνδαλο των εκπομπών ντίζελ από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ.

Τα μέτρα μείωσης του κόστους του ήταν ανεπιθύμητα από τα ισχυρά συνδικάτα της VW. Νωρίτερα φέτος, ο κ. Diess κατηγορήθηκε από τον Bernd Osterloh, εκπρόσωπο της εργατικής ένωσης ότι «παραβιάζει» κατάφωρα τους όρους της συμφωνίας με τους εργαζόμενους.

Το VW Group τον περασμένο Οκτώβριο δήλωσε ότι θα υπερβεί το περιθώριο κέρδους του 2017 (6-7%), αφού επέτυχε απόδοση πωλήσεων 7,7% κατά τους πρώτους εννέα μήνες του έτους.

 • SAMURAI-66
 • αμα πετυχουν τον στοχο ή αν ειναι πανω κατω εκει κοντα σε αυτον …θα ειναι μια απαντηση προς ολους αυτους που πιστευαν οτι ο κοσμος λογο ντιζελγκειτ θα τους γυρισει την πλατη !!!!

  • a_f_a

   ποτέ δε το πίστεψα αυτό. ο κόσμος χέστηκε βασικά πόσο ρυπαίνει το αυτοκίνητό του.

  • αυτο λεω εγω και αρκετοι……αλλα το ”μισος” και το ”κομπλεξ” μερικων…δεν τους αφηνει να δουν την ουσια!!!

  • Mika

   Μονο οι haters το πιστευαν αυτο κι ευελπιστουσαν να γινει, βλεπε παρακατω…
   Καθε λογικα σκεπτομενος ανθρωπος ηξερε πως ειναι πολυ δυσκολο να γινει αυτο, απο τη στιγμη που ειναι μια καλολαδωμενη μηχανη που στο μαρκετινγκ (εκει που μετραει πολυ δηλαδη για να προσελκυσεις ενα πελατη) διαπρεπει…