Όντας ο καλύτερος οδηγός στην ιστορία της Ferrari, είναι λογικό να ξέρουμε πολλά για τον Michael Schumacher, διότι διαφορετικά δύσκολα θα συγκέντρωνε ένα τόσο υψηλό ποσοστό. Ο πιο επιτυχημένος οδηγός στην ιστορία της Formula 1 έτρεξε σε 306 αγώνες, από το 1991 μέχρι και το 2012 (με ενδιάμεση απουσία, από το 2007 μέχρι και το 2009), συνεπώς γνωρίζουμε πολλά για τον πολυπρωταθλητή.

Ωστόσο, όσα κι αν ξέρουμε, υπάρχουν πληροφορίες που δεν έγιναν γνωστές, και μία από αυτές αποκαλύπτει το πρώην αφεντικό του Γερμανού στη Ferrari, ο Jean Todt. Ο νυν Πρόεδρος της FIA αποκαλύπτει πως ο Schumacher ήθελε να κάνει δοκιμές μετά το τέλος του 2000, όταν και κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο με τα κόκκινα χρώματα, ώστε να επιβεβαιώσει αν όντως ήταν σε θέση να οδηγήσει στο μέγιστο ένα μονοθέσιο.

Θυμάμαι όταν οδηγούσε για τη Ferrari, και υπάρχουν δύο πράγματα που θα αναφέρω. Το 2000, μετά από 21 χρόνια, η Ferrari πήρε ξανά το πρωτάθλημα των οδηγών με τον Michael. Τον πήρα στο βάθρο και του είπα «Michael, η αγωνιστική μας ζωή ποτέ δεν ήταν ίδια.» Ξεκάθαρα, εκείνη η μέρα στη Suzuka ήταν η πιο δυνατή στιγμή στην καριέρα μου.

Ένα ακόμα που θέλω να πω για να δείξω πώς ήταν ο Michael είναι όταν τελείωσε η σεζόν του 2000 ως Πρωταθλητή και ξεκινούσαμε το 2001. Μου ζήτησε, με αρκετή ντροπή, επειδή ήταν πολύ ντροπαλός. Φαινόταν αλαζόνας, αλλά ήταν πολύ ντροπαλός. Μου είπε: «Θα μου επιτρέψετε να κάνω μερικές δοκιμές στο Fiorano για να βεβαιωθώ ότι μπορώ να οδηγώ;» Ήταν συνέχεια μέσα στην αμφιβολία, είτε ήταν καλός οδηγός είτε όχι. Έκανε τις δοκιμές του, και δεν ήταν τόσο άσχημα.

Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τη στιγμή που ο «Schumi» είχε εκείνο το εφιαλτικό ατύχημα στις Γαλλικές Άλπεις, συνεχίζοντας τη μάχη που δίνει για την υγεία του. Ο Todt ελπίζει να γίνει γρήγορα καλά, αφού η απουσία του είναι εμφανής σε όλους.

Μας λείπει ο Michael. Είναι εκεί, συνεχίζει να παλεύει. Είμαι χαρούμενος  που η Sabine υπάρχει εκεί, για να τρέχει για τα ζητήματα της οικογένειας. Θα ήθελα ο Mick να είναι μαζί μας, αλλά είχε κάποιες δοκιμές στην Ισπανία και η Corinna είναι στις ΗΠΑ. Η μάχη συνεχίζεται. Ο Michael είναι ένας πολύ ιδιαίτερος για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Είναι ιδιαίτερος για ‘μένα, είναι φίλος.