Ο Jean Todt επανεκλέγη Πρόεδρος της FIA

Σχετικά άρθρα

Οι κινήσεις της FIA και η κατεύθυνση που έχει πάρει εδώ και μερικά χρόνια βρίσκει αντίθετη την τεράστια πλειοψηφία των οπαδών της Formula 1 και γενικότερα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Jean Todt έχει αποτελέσει ηγετικό πρόσωπο γι’ αυτό, έτσι δεν συγκεντρώνει τη συμπάθεια όλων μας, λόγω των δηλώσεων και κυρίως των πράξεών του.

Ωστόσο, ο Γάλλος θα παραμείνει στο τιμόνι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μέχρι και τα τέλη του 2021, αφού εκλέχθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά Πρόεδρος, έτσι θα συμπληρώσει 12 χρόνια στην ηγεσία της FIA, με την επόμενη τετραετία να είναι και η τελευταία του, μιας και αυτό είναι το όριο που έχει θεσπιστεί. Ο ίδιος δήλωσε για την επανεκλογή του.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συλλόγους-μέλη της FIA για την υποστήριξή τους. Το βλέπω αυτό ως επικύρωση της κατεύθυνσης της FIA κάτω από τη δική μου ηγεσία, και ως μια ενθάρρυνση για να συνεχίσουμε το πρόγραμμα που ακολουθήσαμε τα τελευταία οχτώ χρόνια. Η καινοτομία είναι απαραίτητη, προκειμένου η FIA να συνεχίσει να βελτιώνεται και να παίρνει τη σωστή θέση ως ηγέτης του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Για να το ενισχύσουμε αυτό, προτείνουμε να δημιουργηθεί ένα Ταμείο Καινοτομίας της FIA. Οι σύλλογοί μας είναι οι μεγαλύτεροι πελατειακοί οργανισμοί στις χώρες τους και τα 80 εκατομμύρια μέλη τους κάνουν τη FIA έναν από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους πελατειακούς οργανισμούς.

Ο 71χρονος τονίζει την ανάγκη αντιμετώπισης προβλημάτων και στους δημόσιους δρόμους, με την ασφάλεια και την κυκλοφοριακή συμφόρηση να είναι δύο από τα βασικά ζητήματα για την Ομοσπονδία.

Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη συμφόρηση σε όλες τις μεγάλες πόλεις, με την εισαγωγή των αυτόνομων οχημάτων, το αυξημένο κόστος και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών στις ανεπτυγμένες χώρες. Πρέπει να επηρεάσουμε την κατεύθυνση που παίρνουν αυτές οι εξελίξεις, ώστε να διασφαλίσουμε τα αποδεκτά για όλους αποτελέσματα. Η φιλοδοξία μου παραμένει για την Ομοσπονδία μας, να προσπαθεί το καλύτερο που μπορεί, να είναι πιο δυνατή, πιο έξυπνη, πιο ασφαλής, πιο επαγγελματική και να έχει τον παγκόσμιο σεβασμό.

ΠηγήFIA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AlphaTauri γίνεται επίσημος συνεργάτης ένδυσης της FIA

Η FIA ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη τριετούς συνεργασίας με την AlphaTauri, με την τελευταία να γίνεται ο πρώτος επίσημος συνεργάτης ένδυσης της παγκόσμιας ομοσπονδίας...