Η Sysco, μια από τις μεγαλύτερες προμηθεύτριες τροφίμων στον κόσμο, παρήγγειλε 50 φορτηγά Tesla Semi. Η εταιρεία διαθέτει στόλο 7.000+ φορτηγών, και με αυτή την κίνηση θέλει να ενισχύσει την δέσμευση για την εταιρική κοινωνική ευθύνη με τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των δραστηριοτήτων της. Εκτός από τις θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, η εταιρία θα επωφεληθεί, επίσης, από το μειωμένο κόστος για καύσιμα και συντήρηση.

Εκτός την παραπάνω, και η Anheuser-Busch παρήγγειλε 40 Tesla Semi, με το συνολικό κόστος και των δύο να υπολογίζεται στα 15 εκατ. δολάρια. Η παραγγελία της αμερικανοβελγικής εταιρίας ζυθοποιίας είναι μέρος της προσπάθειάς της να αυξήσει την αποδοτικότητα στην αλυσίδα εφοδιασμού της, και να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα κατά 30% μέχρι το 2025.

Για να μας δώσει να καταλάβουμε τι σημαίνει η μείωση των εκπομπών κατά 30%, η εταιρία που παράγει τις Budweiser, Stella Artois, και Beck’s μας λέει ότι αυτό είναι ισοδύναμο με την απόσυρση από το δρόμο 500.000 αυτοκινήτων κάθε χρόνο.

Οι δύο αυτές παραγγελίες είναι από τις μεγαλύτερες που έχει στο βιβλίο της η Tesla, από περίπου δώδεκα γνωστές κρατήσεις από εταιρείες, όπως η Walmart και η J.B. Hunt. Τέλος, η Anheuser-Busch αναφέρει ότι εργάζεται και με την Nikola, για την εξέλιξη των φορτηγών υδρογόνου, και με τις εταιρίες Otto και Uber Freight για την αυτόνομη οδήγηση.

Μέχρι σήμερα η Tesla φαίνεται πως έχει δεχτεί περισσότερες από 1.230 παραγγελίες για το φορτηγό της.