Οι Αμερικάνοι εκτός από τα σπίτια τους τις ημέρες των Χριστουγέννων, στολίζουν και τα αυτοκίνητα τους με διάφορα διακοσμητικά. Η GM θέλησε να μετρήσει με επιστημονικό τρόπο το κατά πόσο επηρεάζουν την αεροδυναμική και τη κατανάλωση καυσίμου ενός αυτοκινήτου, γι’αυτό και διεξήγαγε σε ένα GMC Terrain Denali μια σειρά δοκιμών.

Οι δοκιμές έγιναν στην αεροδυναμική σήραγγα της εταιρίας στη Georgia, με ταχύτητες ανέμου που ισοδυναμούν με περίπου 115 χλμ. ΗGM κατέληξε στα ακόλουθα αποτελέσματα:

Τα κέρατα των ταράνδων και η μύτη του Ρούντολφ αυξάνουν την κατανάλωση καυσίμου κατά 1 μίλι ανά γαλόνι, ενώ αυξάνουν τον αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας κατά 3%.

Ένας μεγάλος φιόγκος στην οροφή αυξάνει την κατανάλωση 3,5 μίλια ανά γαλόνι, ενώ αυξάνει τον αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας κατά 15%.

Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στην οροφή αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου κατά 30% όταν το όχημα κινείται σε αυτοκινητόδρομο, με τον αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας να αυξάνεται κατά 70%.

Ένα στεφάνι τοποθετημένο στην γρίλια δεν έχει καμία επίδραση στην αεροδυναμική, αλλά μπορεί να μειώσει τη ροή του αέρα στον κινητήρα, δημιουργώντας έτσι προβλήματα υπερθέρμανσης.

 • Scooby r22b

  Ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο στην οροφή αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου κατά 30%! ! ! 😲
  Τι βάζουν Χριστουγεννιάτικα δέντρα και στις οροφές των αυτοκινήτων τους οι Μπρούκλιδες; (γιόπ γιόπ γιόπ) :-Ρ

 • χαχα γατακια αμερικανοι … τα στολιδια τα βαζουν μεσα στο αυτοκινητο …εγω εχω βαλει ενα δεντρο μια φατνη και γυρλαντες στα παραθυρα με φωτακια … ειναι τελειο και δεν εχω απωλειες ….

 • ακομα περιμενουμε την τεχνικη αναλυση για τα λαμπιονια απο γνωστο εδω μεσα…. τελικα τι να κανουμε????
  υ.γ στο καντραν δεν πιανουν….τα εχουμε χρονια αναμμενα και δεν ειδαμε χαιρι…. λολ

 • ακομα περιμενουμε την τεχνικη αναλυση για τα λαμπιονια απο γνωστο εδω μεσα…. τελικα τι να κανουμε????
  υ.γ στο καντραν δεν πιανουν….τα εχουμε χρονια αναμμενα και δεν ειδαμε χαιρι…. λολ

  • Mika

   Ειναι μακροσκελης η επιστημονικη εξηγηση, οποτε θα παριμενεις καιρο,δεν ειναι απλα πραγματα αυτα!!Ακομα κι ο Jason Fenske δεν το κατεχει, γι αυτο και δεν το εχει κανει βιντεο!!!!
   :p