Το Μόντρεαλ ακυρώνει τον αγώνα της Formula E

Σχετικά άρθρα

Όσο κι αν οι υπεύθυνοι της Formula E θέλουν να μας πείσουν για την αύξηση της δημοτικότητας του αθλήματος, η πραγματικότητα μάλλον είναι διαφορετική. Το ενδιαφέρον του κόσμου για το ηλεκτρικό πρωτάθλημα της FIA μόνο μεγάλο δεν είναι, και οι λόγοι είναι πολλοί, όπως η έλλειψη ήχου, η έλλειψη ταχύτητας των μονοθεσίων, η έλλειψη θεάματος και φυσικά το γεγονός ότι οι αγώνες διεξάγονται μέσα σε πόλεις, εκεί που δεν αρέσει στους περισσότερους οπαδούς.

Μέσα σε όλα αυτά, έρχεται και η ανακοίνωση του Μόντρεαλ σχετικά με την ακύρωση του αγώνα, όπως γνωστοποίησε η Δήμαρχος της πόλης, Valerie Plante. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τα χρήματα, καθώς το ePrix «βάζει μέσα» το Μόντρεαλ, με τους φορολογούμενος να καλούνται να πληρώσουν $27 εκατομμύρια για τον δεύτερο αγώνα.

Η Plante έγινε Δήμαρχος τον Νοέμβριο, διαπιστώνοντας κατευθείαν πως ο αγώνας πρέπει να σταματήσει, αφού η πόλη είχε δεσμευτεί να ξοδέψει $18,6 εκατομμύρια τα επόμενα έξι χρόνια, κάτι που ήταν αδύνατο βάσει της προσέλευσης των θεατών, η οποία μόνο μεγάλη δεν ήταν.

Ο κόσμος του Μόντρεαλ έχει κάνει σαφές ότι δεν μπορούμε να ξοδεύουμε τα λεφτά του σε κακώς διαχειρισμένα projects που δεν τους εξυπηρετούν. Ήταν σαφές από τον περασμένα Μάιο ότι ο οργανισμός κατευθύνθηκε απευθείας σ’ ένα οικονομικό φιάσκο.

Στον πρώτο αγώνα, πουλήθηκαν 25.000 εισιτήρια, με τους διοργανωτές να δίνουν 20.000 επιπλέον εισιτήρια, προκειμένου να γεμίσουν οι κερκίδες. Εκτός αυτού, πολλά ήταν τα παράπονα των κατοίκων της πόλης, αφού οι δρόμοι έκλειναν για δύο εβδομάδες, ώστε να γίνουν οι κατάλληλες εργασίες, γεγονός που δυσκόλευε τις μετακινήσεις. Όλα αυτά έχουν οδηγήσει στην οριστική ακύρωση του αγώνα, αφού οι άνθρωποι της Formula E δεν δίνουν τον έναν χρόνο που θέλει το Μόντρεαλ για να εξετάσει τις επιλογές του.

ΠηγήCBC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...