Αν σου ζητήσω να μου πεις το ένα supercar της Jaguar, λογικά, θα μου πεις την XJ220. Χωρίς καμία αμφιβολία, είναι το πιο γνωστό supercar της Αγγλικής εταιρίας. Δεν είναι όμως το μοναδικό. Υπάρχει και ένα ακόμα… και ονομάζεται XJR-15.

Μία τέτοια βρέθηκε να πωλείται σε γνωστό site αγγελιών στο Λονδίνο, χωρίς να ανακοινώνεται η τιμή πώλησης. Η XJR-15 έρχεται από μία εποχή που η Jaguar μεσουρανούσε στους αγώνες αντοχής. Βασιζόταν στο ίδιο monocoque που χρησιμοποιούσε η αγωνιστική XJR-9 και ο σχεδιασμός της έγινε από το χέρι του Peter Stephens που αργότερα σχεδίασε και την McLaren F1.

Στο κέντρο του αυτοκινήτου, βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός V12 με χωρητικότητα 6,0 λίτρων που απέδιδε 450 άλογα με 570 Nm ροπής. Αυτά ήταν κάτι παραπάνω από αρκετά για την XJR-15 που ζύγιζε μόλις 1.050 κιλά, ώστε να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 307 χλμ/ώρα.

Με λίγα λόγια, πρόκειται για ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό δρόμου που κατασκευάστηκε σε πολύ λίγα αντίτυπα –οι πληροφορίες μιλάνε για 53-. Η συγκεκριμένη έχει αριθμό σασί 044 και ο πρώτος ιδιοκτήτης της βρισκόταν στη Γερμανία. Διαθέτει το προαιρετικό synchro 5-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων, δερμάτινες επενδύσεις και σύστημα κλιματισμού. Έχει διανύσει μόλις 965 χλμ και είναι παραγωγής 1991.