Η Nissan παρουσίασε τον περασμένο Οκτώβριο, στην έκθεση του Τόκιο, το IMx concept, ένα πρωτότυπο SUV, το οποίο μας δείχνει το πως θα μπορούσε να μοιάζει ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV της ιαπωνικής εταιρίας, που αναμένεται να περάσει στη παραγωγή μέχρι το 2020.

Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι η έκδοση παραγωγής του θα βασίζεται στην πλατφόρμα του Leaf, αλλά φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει. Η ιαπωνική εταιρία θα δείξει στην CES μια νέα έκδοση του IMx Concept, που θα αποτελεί μια προεπισκόπηση του μοντέλου παραγωγής. Μιλώντας στην μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών, ο Daniele Schillaci, o εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Nissan για το παγκόσμιο μάρκετινγκ και τις πωλήσεις, δήλωσε ότι το νέο ηλεκτρικό crossover θα κυκλοφορήσει σε μια bespoke πλατφόρμα.

Το bespoke δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα είναι εντελώς καινούρια, καθώς αυτή μπορεί να είναι μια επιμηκυμένη ή σημαντικά διαφοροποιημένη έκδοση της πλατφόρμας του Leaf. Ένα σενάριο που μοιάζει αρκετά πιθανό να συμβεί.

Όταν ο Schillaci ρωτήθηκε αν η πλατφόρμα θα είναι αρθρωτή για να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα ηλεκτρικά της Renault-Nissan, αυτός απλώς επανέλαβε ότι θα είναι bespoke. Επιπλέον αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε τεχνικά και δομικά στοιχεία σχετικά με αυτή, διευκρινίζοντας ότι η πλατφόρμα του IMx δεν θα είναι ακριβώς η ίδια με εκείνη που βρίσκεται στο Leaf.

Το Nissan IMx Concept που είδαμε στο Τόκιο διέθετε δύο ηλεκτροκινητήρες, που συνδυαστικά παράγουν 435 άλογα με 700 Nm ροπής. Οι μπαταρίες τους είναι τοποθετημένοι στο πάτωμα, παρέχοντας αυτονομία 600 χλμ, ενώ η διάταξη αυτή επιτρέπει στο πρωτότυπο να έχει χαμηλό κέντρο βάρους και ένα ευρύχωρο εσωτερικό.