Η Mazda έχει τον μικρότερο μέσο όρο κατανάλωσης στις Η.Π.Α

Σχετικά άρθρα

H Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA) των Η.Π.Α ανακοίνωσε τα επίπεδα εκπομπών ρύπων και της οικονομίας καυσίμων των αυτοκινητοβιομηχανιών για το 2016. Τα νούμερα έδειξαν πως σημειώθηκε νέο ρεκόρ μέσου όρου κατανάλωσης καυσίμου στις Η.Π.Α.

Συγκεκριμένα, η μέση κατανάλωση καυσίμου για ένα αυτοκίνητο το 2016 ανήλθε στα 24,7 μίλια ανά γαλόνι (9,52 λίτρα/100 χλμ), χαμηλό όλων των εποχών, ενώ οι μέσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά μίλι μειώθηκαν στα 359 γραμμάρια. Και οι δύο αριθμοί είναι οι χαμηλότεροι που έχει καταγράψει η E.P.A από το 1975 που μετρά τα δεδομένα. Η μέση κατανάλωση καυσίμου και οι μέσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, έχουν βελτιωθεί αισθητά τα τελευταία 10 χρόνια, σύμφωνα με τις ετήσιες έρευνες “Fuel Economy Trends” και “Manufacturer Performance Report“, με την EPA να εκτιμά πως η οικονομία καυσίμου θα βελτιωθεί το 2018 στα 25,2 μίλια ανά γαλόνι (9,33 λίτρα/100 χλμ), με τις εκπομπές CO2 να πέφτουν στα 352 γραμμάρια ανά μίλι.

Οι χαμηλές τιμές των καυσίμων οδηγούν τους Αμερικάνους να αγοράσουν μεγάλα SUV και pickups, κάτι που ίσως οδηγήσει στην αύξηση των δύο αυτών αριθμών, επιβραδύνοντας έτσι τους στόχους περί οικονομίας καυσίμου και εκπομπών ρύπων που έχει θέσει η EPA.

Η εταιρία με τον χαμηλότερο μέσο όρο κατανάλωσης, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά είναι η Mazda. Τα μοντέλα της ιαπωνικής εταιρίας έχουν μέση κατανάλωση καυσίμου 29,6 μίλια ανά γαλόνι (7,95 λίτρα/100 χλμ) και 304 γραμμάρια εκπομπές CO2 ανά μίλι.

Η Mazda κατάφερε να γίνει η πιο αποδοτική αυτοκινητοβιομηχανία στις Η.Π.Α χωρίς να έχει κάποιο υβριδικό ή ηλεκτρικό μοντέλο στη γκάμα της, αυτοκίνητα που συμβάλλουν στην μείωση των μέσων όρων, με τις SKYACTIV τεχνολογίες να είναι οι μόνες υπεύθυνες για την επίτευξη αυτή της Mazda. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Hyundai και στη τρίτη η Honda.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Ουάσιγκτον: Αντιμέτωποι με περιοριστές ταχύτητας οι οδηγοί που παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας

Οι αρχές της Ουάσιγκτον αποφάσισαν να επιτρέψουν την τοποθέτηση περιοριστών ταχύτητας στα αυτοκίνητα των οδηγών εκείνων που έχουν καταδικαστεί για σοβαρές παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας. Σύμφωνα...

Η κινεζική Chery συζητά με την Ιταλία για εργοστάσιο

Η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Chery στο πλαίσιο των προσπαθειών της πρώτης να προσελκύσει μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, εκτός της...
Autoblog.gr