Ανανέωση: Επίσημο πλέον.

Στις 19:05 (ώρα Ελλάδος) έχει προγραμματιστεί η συνέντευξη τύπου της Hyundai, όπου θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια του ολοκαίνουριου Veloster στο περίπτερο της στην έκθεση του Detroit.

Δεν χρειάζεται, όμως, να περιμένεις μέχρι τότε γιατί διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες του, όπου βλέπουμε την “απλή” έκδοση του μοντέλου, καθώς και το Veloster N. Η δεύτερη γενιά του Hyundai Veloster διατηρεί το επαναστατικό concept των θυρών του, έχοντας 3-θυρη διάταξη από την πλευρά του οδηγού και 5-θυρη από αυτή του συνοδηγού.

Ο σχεδιασμός του φαίνεται ότι έχει εξελικτικό χαρακτήρα, καθώς συνεχίζει να υπάρχει το έντονα κεκλιμένο τελείωμα της οροφής, όπως επίσης και η κεντρικά τοποθετημένη εξάτμιση.

Βασίζεται στο πάτωμα του νέου i30, κάτι που σημαίνει ότι θα διαθέτει ελαφρώς μεγαλύτερο μεταξόνιο, χαρίζοντας έτσι καλύτερους χώρους για τους επιβάτες. Επιπλέον, οι αναλογίες του φαίνεται να είναι σχετικά διαφορετικές, με το Veloster να έχει μια πιο μεγάλη και φαρδιά σιλουέτα, καθιστώντας το πιο δυναμικό.

Το μοντέλο δεν θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη, όντας διαθέσιμο μόνο στην Αμερική και στην Κορέα. Τέλος, μηχανικά το Veloster Turboo θα κινείται με τον 1.600άρη turbo κινητήρα, απόδοσης 201 ίππων, το Veloster N με τον κινητήρα του i30 N, απόδοσης 250 και 275 ίππων, ενώ για entry-level ίσως τοποθετηθεί ο 2,0-λιτρος ατμοσφαιρικός του Elantra GT με 165 άλογα.