Η Aston Martin ανακοίνωσε πως προχωρά στην ανάκληση όλων των νέων DB11 που κατασκευάστηκαν από τα τέλη του 2015, 3.873 στον αριθμό, λόγω προβλημάτων σε εξαρτήματα του συστήματος διεύθυνσης που προέρχονται από την Mercedes-Benz και μπορεί να προκαλέσουν το άνοιγμα των αερόσακων.

Πρόκειται για το ίδιο πρόβλημα με την μη επαρκή γείωση στη κολόνα τιμονιού, που έχει οδηγήσει στην ανάκληση 2.336 αυτοκινήτων της Mercedes στην Ελλάδα. Σε συνδυασμό με μια εσωτερική βλάβη των επαφών στη μονάδα διακοπτών της κολόνας τιμονιού θα μπορούσε, σε περίπτωση ηλεκτροστατικής εκκένωσης, να ενεργοποιηθεί αδικαιολόγητα ο αερόσακος οδηγού. Αυτό το γεγονός αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμού για τον οδηγό και πιθανού ατυχήματος.

Αρκετοί ιδιοκτήτες μοντέλων της Mercedes έχουν αναφέρει τραυματισμούς λόγω του συγκεκριμένου προβλήματος, ενώ για την ώρα κανείς ιδιοκτήτης της Aston Martin δεν έχει αναφέρει κάτι τέτοιο. Η βρετανική εταιρία θα επιδιορθώσει δωρεάν τα αυτοκίνητα που επηρεάζονται από το συγκεκριμένο πρόβλημα, με τις επισκευές να απαιτούν λιγότερο από 2 ώρες εργασίας σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο της.