H Tesla συνεργάζεται με την Pepsi και την UPS για την κατασκευή των Megachargers

Σχετικά άρθρα

Η Tesla όταν παρουσίασε το Semi, έκανε γνωστό πως θα δημιουργήσει ένα νέο δίκτυο ταχυφορτιστών, το DC megacharger, που μπορεί να φορτίσει τις μπαταρίες του φορτηγού τους στο 80% (643 χλμ) μέσα σε μόλις 30 λεπτά! Οι φορτιστές αυτοί θα είναι εγκατεστημένοι σε στάσεις φορτηγών και σε άλλες τοποθεσίες, έτσι ώστε τα φορτηγά να μπορούν να φορτίσουν τις μπαταρίες τους ακόμη και σε πολύ μεγάλα ταξίδια.

Σύμφωνα με το Reuters, η Tesla δεν θα τους κατασκευάσει μόνη της τους συγκεκριμένους βαθμούς, αλλά σε συνεργασία με την Pepsi και την UPS, εταιρίες που ήδη έχουν παραγγείλει μερικές δεκάδες Tesla Semi. Να θυμίσω πως το Tesla Semi είναι σε θέση να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε μόλις 5 δευτερόλεπτα όταν δεν κουβάλα καρότσα, ενώ όταν ρυμουλκεί φορτίο 36.290 κιλών είναι σε θέση να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 20 δευτερόλεπτα, ενώ μπορεί να ανέβει ανηφόρα κλίσης 5% με σταθερή ταχύτητα 105 χλμ/ώρα.

Το Tesla Semi έχει χωρητικότητα μπαταριών περίπου 1 MWh, και χρησιμοποιεί 4 ανεξάρτητους ηλεκτροκινητήρες που δίνουν κίνηση στους τέσσερις πίσω τροχούς, με τον κάθ’έναν να ρυθμίζει δυναμική την ροπή του.

Η αυτονομία του σε ταχύτητες αυτοκινητοδρόμων ανέρχεται στα 805 χλμ, με την αεροδυναμική του φορτηγού, το επίπεδο πάτωμα και τα πλευρικά πτερύγια που κλείνουν το κενό ανάμεσα στον τράκτορα και στη καρότσα, να συμβάλουν θετικά στην αυτονομία.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...