Πληρώνεις την 5η πιο ακριβή τιμή βενζίνης στον κόσμο

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με την λίστα του site GlobalPetrolPrices, η χώρα μας κατέχει την δεύτερη θέση πανευρωπαϊκά, και την πέμπτη παγκοσμίως σε ότι έχει να κάνει με την τιμή της βενζίνης. Πιο συγκεκριμένα, στην κορυφή της λίστας -που φέρει ημερομηνία 29 Ιανουαρίου 2018- και ανάμεσα σε συνολικά 166 χώρες, βρίσκεται η Ισλανδία με μέση τιμή βενζίνης τα €1,68, ακολουθεί η Νορβηγία με €1,66, το Μονακό και το Χονγκ Κονγκ με €1,65, η Ολλανδία με €1,59, και μετά είναι η Ελλάδα μαζί με την Ιταλία, με μέση τιμή βενζίνης €1,57.

Η εβδομαδιαία αναφορά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επίσης με ημερομηνία 29 Ιανουαρίου, κατατάσσει την Ελλάδα στην τρίτη ακριβότερη χώρα της Ευρώπης με μέση τιμή €1,55 ευρώ, πίσω από Ιταλία με €1,57 ευρώ, και Ολλανδία με €1,60, με την όποια διαφορά να μην αλλάζει την ουσία της υπόθεσης.

Η αιτία των τιμών στην χώρα μας φυσικά βρίσκεται στους φόρους, όπου μετά την εκτίναξή τους στις αρχές του 2017, αντιπροσωπεύουν το 65%-70% της τελικής λιανικής τιμής της αμόλυβδης βενζίνης, δηλαδή ποσοστό πολλαπλάσιο απ’ ότι για παράδειγμα σε Γερμανία, Φινλανδία, ΗΠΑ, Καναδά ή Ιαπωνία. Χώρες όπου η μέση αγοραστική δύναμη απέχει παρασάγγας της ελληνικής.

Την πιο φθηνή βενζίνη στον κόσμο συναντάμε στη Βενεζουέλα, με μόλις… 1 σέντ. Ναι, καλά διάβασες: €0,01! Αντίστοιχα στην Ευρώπη, τη χαμηλότερη τιμή έχει η Λευκορωσία, με €0,51. Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, φθηνότερη είναι η Βουλγαρία με €1,04, γεγονός που εξηγεί και γιατί πολλοί βορειοελλαδίτες διασχίζουν καθημερινά τα σύνορα για να φουλάρουν τα αυτοκίνητα τους. Η τιμή στην γειτονική Αλβανία είναι €1,34, στην Τουρκία €1,25, στην Κύπρο €1,24, και στη Ρουμανία €1,17.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κλειστή μέχρι την 1η Μαΐου η σήραγγα “Μαλακάσι Α” της Εγνατίας Οδού

Η σήραγγα στην Κατάρα, "Μαλακάσι Α", παρόλο που δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στατικότητας, θα παραμείνει κλειστή μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου, προκειμένου να...

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...