Η πρώτη φωτογραφία του Seat Tarraco

Σχετικά άρθρα

Με την Seat να επιλέγει το όνομα Tarraco για να ονομάσει το μεγάλο SUV της, έδωσε παράλληλα και την πρώτη teaser φωτογραφία του, που αποκαλύπτει το μπροστά μέρος.

Το όνομα Tarraco επιλέχθηκε μέσα από την τελική φάση της πρωτοβουλίας #SEATseekingName, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 146.124 φίλοι της Seat από 134 χώρες. Το όνομα Tarraco έλαβε 51.903 (35,52%) έγκυρες ψήφους. Στη δεύτερη θέση το όνομα Avila που υποστηρίχθηκε από 41.993 (28,74%) συμμετέχοντες, το Aranda στην τρίτη θέση με 39.321 (26,91%) ψήφους και το Alboran με 12.907 (8.83%) ψήφους.

Το Tarraco, όπως και τα άλλα τρία φιναλίστ ονόματα, ανταποκρίθηκε στις προϋποθέσεις επιλογής να ταιριάζει το όνομα με τις αξίες της μάρκας και με τα χαρακτηριστικά του νέου SUV. Η σύγχρονη ονομασία της πόλης είναι Tarragona και είναι ο αρχαιότερος Ρωμαϊκός οικισμός της Ιβηρικής Χερσονήσου. Ήταν μία απο τις σημαντικότερες μητροπόλεις της Hispania κατά της διάρκεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Αυτή η πόλη της Μεσογείου αποτελεί κληρονομιά του πολιτισμού, της ιστορίας και της αρχιτεκτονικής, αξίες τις οποίες η SEAT αναγνωρίζει και μεταδίδει μέσω των οχημάτων της.

Το Tarraco είναι το πρώτο όνομα μοντέλου Seat που επιλέχθηκε μέσω δημόσιας ψηφοφορίας και το 14ο όνομα ισπανικής τοποθεσίας που χρησιμοποιείται για να ονοματοδοτήσει ένα νέο μοντέλο. 36 χρόνια έχουν περάσει από τότε που το Ronda ήταν το πρώτο μοντέλο Seat που έλαβε το όνομα του από μία ισπανική πόλη το 1982. Από τότε έχουν λανσαριστεί άλλα 12 μοντέλα με όνομα από την Ισπανική γεωγραφία: Ibiza, Malaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Cordoba, Arosa, Leon, Altea και τα δύο πιο πρόσφατα, Ateca και Arona.

Το νέο Seat Tarraco βασίζεται στην MQB A2 πλατφόρμα του VW group, και θα είναι το μεγαλύτερο αυτοκίνητο της ισπανικής εταιρίας, όντας και η ναυαρχίδα της. Θα προσφέρεται σε 5-θέσια ή 7-θέσια διάταξη, και αναμένεται να έχει μεταξόνιο στα 2.791 χλστ., όμοιο με αυτό του Skoda Kodiaq. Τo Seat Tarraco θα λανσαριστεί στα τέλη του τρέχοντος έτους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα