Tarraco, το όνομα του μεγάλου SUV της Seat

Σχετικά άρθρα

H Seat -μέσω του CEO της, Luca de Meo– ανακοίνωσε στην περσινή έκθεση της Φρανκφούρτης τα τέσσερα ονόματα του νέου μεγάλου SUV, που θα λανσαριστεί μέσα στο 2018. Αυτά ήταν: Alboran, Aranda, Avila ή Tarraco. Σκοπός ήταν να επιλεχθεί το ένα πριν από τις 15 Οκτωβρίου, αλλά η έκρυθμη πολιτική κατάσταση στην Καταλονία στα τέλη του περασμένου έτους, ανέβαλε τα “βαφτίσια” του μοντέλου.

Τα τέσσερα ονόματα προέκυψαν μέσω του δεύτερου σταδίου της πρωτοβουλίας #SEATseekingName project για την ονοματοδοσία του μοντέλου, που θα προστεθεί στα Ateca και Arona. Η επιλογή έγινε μετά από αυστηρή διαδικασία, που περιελάμβανε γλωσσικά και νομικά κριτήρια, καθώς και την προϋπόθεση τα ονόματα να ταιριάζουν με τις αξίες της μάρκας και τα χαρακτηριστικά του νέου SUV της SEAT.

Η συγκεκριμένη διαδικασία συγκέντρωσε τεράστια συμμετοχή με 133.332 προτάσεις συνολικά από 106 χώρες, με την υποβολή 10.130 διαφορετικών ονομάτων από την Ισπανική γεωγραφία, το οποίο ήταν και το κύριο κριτήριο που έθεσε η εταιρεία.

Σήμερα μαθαίνουμε από την Γερμανία ότι το νέο μεγάλο SUV θα ονομαστεί Tarraco, με την ανακοίνωση να γίνεται μέχρι την έκθεση της Γενεύης. Το όνομα αυτό είναι το πρώην ρωμαϊκής πόλης, μιας από τις σημαντικότερες της αρχαίας Ισπανίας, η οποία σήμερα είναι η Tarragona. Τα αρχαιολογικά της μνημεία μπήκαν στο κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 2000.

Το νέο Seat Tarraco βασίζεται στην MQB A2 πλατφόρμα του VW group, και θα είναι το μεγαλύτερο αυτοκίνητο της ισπανικής εταιρίας, όντας και η ναυαρχίδα της. Θα προσφέρεται σε 5-θέσια ή 7-θέσια διάταξη, και αναμένεται να έχει μεταξόνιο στα 2.791 χλστ., όμοιο με αυτό του Skoda Kodiaq.

Το τρίτο SUV της SEAT θα ενταχθεί στο κατάλογο των 13 μοντέλων που έχουν όνομα από την ισπανική γεωγραφία, από τότε που η μάρκα λάνσαρε το Ronda το 1982 μέχρι το πιο πρόσφατο μοντέλο της γκάμας, το Arona.

Πηγήams.de

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα