Έχουν περάσει 16 μήνες, από την στιγμή που είδαμε το Seat Ateca Cupra χωρίς το παραμικρό καμουφλάζ στις εγκαταστάσεις της ισπανικής εταιρίας στη Βαρκελώνη. Από τότε κανένα νέο, εκτός από μια εμφάνιση για δοκιμές στο Nurburgring.

Με αφορμή, όμως, της παρουσίασης του νέου υποbrand που παρουσίασε πριν τρεις εβδομάδες η Seat, το μοντέλο φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά, φορώντας τα νέα σήματα της Cupra. Το αυτοκίνητο διαθέτει μεγάλες ζάντες, φρένα της Brembo, νέους προφυλακτήρες, αεροτομή και τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων.

Το Cupra Ateca ίσως παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης, μαζί με το νέο Cupra Ibiza, και κάτω από το καπό, αναμένεται να βρίσκεται ο υπερτροφοδοτούμενος, δίλιτρος κινητήρας του Leon Cupra που στην συγκεκριμένη περίπτωση, θα αποδίδει 300 άλογα.

Φυσικά, η δύναμη θα περνά στον δρόμο και από τους τέσσερις τροχούς ενώ λέγεται ότι το Ateca Cupra θα διαθέτει και ένα “Cupra” mode που θα προσαρμόζει τη λειτουργία των ρυθμιζόμενων αμορτισέρ, την απόκριση του γκαζιού, το βάρος του τιμονιού, τον ήχο της εξάτμισης και τα ηλεκτρονικά του συστήματος τετρακίνησης.

Στο εσωτερικό αναμένουμε αλουμινένια πεντάλ, κοφτό τιμόνι και κόκκινες λεπτομέρειες.