Η General Motors στη Νότια Κορέα μετά την ανακοίνωση της να κλείσει ένα εργοστάσιο της στην πόλη Gunsan της Νότιας Κορέας, σχεδιάζει να προχωρήσει στην περικοπή 5.000 θέσεων εργασίας, ή περίπου του 30% του εργατικού της δυναμικού, στη προσπάθεια της να αναδιαρθρώσει την ζημιογόνο επιχείρηση της στην Ασία. Ωστόσο η GM θα διατηρήσει σταθερή την παραγωγή εάν η Σεούλ συμφωνήσει στην πρότασή της ύψους 2,8 δισ. δολαρίων για τη ζημιογόνα εταιρία

Η GM στην οποία ανήκει το 77% της GM Korea, διαπραγματεύεται με την κυβέρνηση της Νότιας Κορέας για την πρόταση αναδιάρθρωσής της, καθώς η κρατική τράπεζα Korea Development Bank (KDB) κατέχει ποσοστό 17%. Ο βασικός κινεζικός εταίρος της GM, η SAIC Motor Corp, ελέγχει το υπόλοιπο 6%.

Η GM Korea έχει προτείνει ένα σχέδιο στη κυβέρνηση, στο οποίο αναφέρει πως σχεδιάζει να μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων σε 11.000 από περίπου 16.000. Παράλληλα, η GM σχεδιάζει τα επόμενα 10 χρόνια να δημιουργήσει 1.100 νέες θέσεις εργασίας.

Η πρόταση της GM ίσως φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση της Σεούλ, καθώς ο πρόεδρος Μουν Τζε-ιν προσπαθεί να διασώσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπος με τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης εάν χρησιμοποιήσει τα χρήματα των φορολογουμένων για την οικονομική στήριξη της GM.