Μπορεί να έχουμε δει το Grand Wagoneer που θα κυκλοφορήσει στην Κίνα, όμως η αμερικάνικη έκδοση του νέου μοντέλου της Jeep δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό. Τουλάχιστον ποιοτικά.

Αυτό αποκάλυψε ο CEO της Jeep, Mike Manley, παραδεχόμενος αρχικά ότι η κυκλοφορία του έχει αργήσει, καθώς η FCA παρουσίασε για πρώτη φορά τα πλάνα της για αυτό πίσω στο 2011.

Χαρακτηριστικά ο Manley είπε:

Εργαζόμαστε σε αυτό για αρκετά χρόνια, καθώς είχε μια μακρά περίοδο “κύησης”. Το μοντέλο θα είναι “σούπερ premium” και ξεκάθαρα τοποθετημένο σημαντικά πάνω από το Grand Cherokee.

Άγνωστο το πόσο θα κοστίζει, αλλά το Grand Wagoneer θα έχει κύριους αντιπάλους τα Cadillac Escalade, GMC Yukon Denali, και Lincoln Navigator, καθιστώντας το το πιο ακριβό Jeep που θα έχει κυκλοφορήσει.

Εκτός από το Grand Wagoneer, ο Manley αναφέρθηκε ξανά στο νέο μικρό SUV από την Jeep, το οποίο είναι κοντά στο να πάρει το πράσινο φως. Αυτό θα τοποθετηθεί στην κατηγορία των A- SUV, δηλαδή θα είναι μικρότερο από το Renegade. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει μέχρι τον Ιούνιο.